foto: Publicitātes foto
Ārsts atgādina: dodoties ceļojumā, paņem līdzi probiotikas!
Esi vesels
2024. gada 7. marts, 13:27

Ārsts atgādina: dodoties ceļojumā, paņem līdzi probiotikas!

Reklāmas projekts

Vēl dažas dienas, un būs klāt bērnu ilgi gaidītais skolas brīvlaiks. Šogad esam ieplānojuši laisku atpūtu pie jūras un dosimies tur, kur vairāk saules, – uz krāšņajām Kanāriju salām. Meitenes jau priecīgi sākušas krāmēt čemodānā vasaras drēbes, bet es vēl mēģinu saprast, kas jāieliek ceļojuma aptieciņā, lai nodrošinātu ģimeni pret dažādām negaidītām situācijām.

Tā kā Tenerifē iepriekš vēl neesam bijuši, palasīju forumos pieredzējušo ceļotāju ieteikumus, un visi kā viens, runājot par ceļotājiem svarīgākajiem medikamentiem, iesaka neaizmirst probiotikas, lai, piemēram, “gastronomisko orģiju” dēļ, kas parasti sagaida viesnīcās, kur “viss ir iekļauts”, vēders neierastā ēdiena dēļ nesāktu streikot un nesabojātu visu prieku. Viens otrs pat iesaka probiotikas sākt lietot jau kādu nedēļu pirms plānotā ceļojuma, lai organismu sagatavotu gaidāmajām pārmaiņām, un turpināt lietot visu brauciena laiku – profilaksei pret tā saucamo ceļotāju caureju, kas rodas no saskares ar svešām baktērijām. Tad es atcerējos mūsu ceļojumu uz Ēģipti pērn, kad visa ģimene saķērām bakteriālu infekciju, ko, visticamāk, bija izraisījusi vietējā pārtika vai ūdens. Tā bija ļoti nepatīkama ceļojuma blakne ar sliktu dūšu, vemšanu un pat vēdera krampjiem, kas ilga trīs dienas.

Atceroties šo nelāgo pieredzi, sazinājos ar ģimenes ārstu, lai noskaidrotu, kādas probiotikas ieteicams likt ceļojuma aptieciņā, lai pasargātu sevi no negantajiem vīrusiem, un viņš ieteica pašmāju farmācijas zīmola LYL love your life® probiotikas, ko rekomendē Latvijas Jauno gastroenterologu biedrība: pieaugušajiem – LYLBIOTIC, jo tas esot vienīgais Latvijā augstas aktivitātes pienskābo, bifidobaktēriju un Saccharomyces boulardii komplekss ar tik lielu baktēriju skaitu vienā kapsulā, kuram kompleksa jaudas ziņā nav analoga Latvijas tirgū, bet meitenēm – LYLBIOTIC Baby Drops, kas īpaši piemērotas bērniem, jo tās ir ērtas lietošanā visiem tiem, kuri nevar norīt kapsulas, un izstrādātas, ievērojot visas jaunākās vadlīnijas, ko izveidojusi Eiropas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un bērnu uztura biedrība.

Dakteris īpaši norādīja, ka labās baktērijas uzlabo ne tikai mikrofloru kuņģa un zarnu traktā, bet arī veselību un imunitāti kopumā, palīdzot organismam izveidot dabisku aizsardzību cīņā ar nevēlamajām baktērijām un sekmējot nepieciešamo minerālvielu un vitamīnu uzsūkšanos. Probiotiku kompleksa vērtību nosaka labo baktēriju skaits un baktēriju dažādība. Tāpēc, lai brīvdienu priekus varētu baudīt bez raizēm, viņš mani pārliecināja ņemt līdzi LYLBIOTIC, kura sastāvā ir apvienotas deviņas zinātniski visvairāk pētītās baktēriju sugas, kas, kā apstiprināts daudzos klīniskos pētījumos, veicina labvēlīgo baktēriju veidošanos, uzlabo gremošanu, palīdz nodrošināt normālu vielmaiņu, ir efektīvas aizcietējumu gadījumos un iedarbīgas pret visu veidu caureju. Dakteris zināja teikt, ka tieši LYLBIOTIC sastāvā ir baktērijas, kas palīdz arī pret manis jau minēto ceļotāju caureju, – Lactobacillus rhamnosus un Saccharomyces boulardii.

foto: Publicitātes foto

Steidzos uz aptieku, lai iegādātos gan LYLBIOTIC, gan LYLBIOTIC Baby Drops. Kad ieminējos farmaceitei, ka ņemšu šīs probiotikas līdzi ceļojumā, lai, atklājot jaunas garšas, pasargātu sevi un bērnus no iespējamām vēdergraizēm, viņa ieteica mums visiem probiotikas sākt lietot jau šodien, lai profilaktiski novērstu iespēju saskarties ar jebkādām gremošanas problēmām.

Viņa pastāstīja, ka tikai viena LYLBIOTIC kapsula satur 34 miljardus to pašu aktīvo baktēriju, kas dabiski mīt cilvēka kuņģa un zarnu traktā. Turklāt labā ziņa ceļotājiem uz siltajām zemēm ir tā, ka kapsulas apvalks un baktēriju forma sniedz retu priekšrocību – LYLBIOTIC nav jāuzglabā ledusskapī un ir ērti paņemams līdzi. Mani iepriecināja fakts, ka produkts ir radīts Francijā un ir pieejams 6 vai 14 kapsulu iepakojumā. Vadoties no farmaceites ieteikuma, izvēlējos divus lielākos iepakojumus, lai mēs, lietojot tos divatā, varētu uzņemt lielāku baktēriju daudzumu un baudītu efektīvākus ilgtermiņa ieguvumus kuņģa un zarnu traktam.

Zinošajai farmaceitei savs sakāmais bija arī par LYLBIOTIC Baby Drops – tā esot pilnīgākā labo baktēriju izlase bērniem (jau no dzimšanas brīža), un sastāvā esošo labo baktēriju trīs sugas – Lactobacillus rhamnosus (ATCC 53103), Lactobacillus reuteri (LR02 DSM 23878) un Bifidobacterium breve (BR03 DSM 16604) – izvēlētas, balstoties uz zinātniskos pētījumos pierādītiem veselības ieguvumiem. Kā vienu no lielākajiem LYLBIOTIC Baby Drops plusiem viņa minēja lietošanas drošumu: probiotikas ir gatavas lietošanai tikai pēc atvēršanas un pārvadājot nesabojāsies. Un arī LYLBIOTIC Baby Drops nav jāuzglabā ledusskapī.

Iegādājos produktu un par to palasīju plašāk. Izrādās, ka, pateicoties mikrokapsulēšanas tehnoloģijai, produktā esošās baktērijas aktivizējās tikai zarnu traktā. Ir pierādīts – neizmantojot mikrokapsulēšanu, līdz 85 procentiem labo baktēriju aiziet bojā kuņģa skābajā vidē. Turklāt tas ir 100 procentu dabisks produkts, nesatur ģenētiski modificētas sastāvdaļas, fruktozi, mākslīgās krāsvielas, konservantus, glutēnu un laktozi, un produkta sastāvā nav alergēnu.

Brīnišķīgi! Mūsu ģimene ir gatava doties ceļojumā uz saulaino Tenerifi, jo mūsu ceļojuma aptieciņā ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai, baudot saules priekus un gardus ēdienus, tverot jau īstas vasaras mirkļus, piedzīvojums būtu 100% izdevies.

Martā LYLBIOTIC un LYLBIOTIC Baby Drops pieejams aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi līdz 40%.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.