Gaisa kondicionieris – vasaras sabiedrotais vai ienaidnieks?
Publicitātes foto
2022. gada 25. jūlijs, 08:00

Gaisa kondicionieris – vasaras sabiedrotais vai ienaidnieks?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Karstos laikapstākļos iekštelpas vai auto salons ar kondicioniera atvēsinātu gaisu var šķist labs glābiņš. Taču nevar noliegt, ka kondicionēts gaiss mūsu veselībai var radīt arī dažādus riskus. Noskaidro par tiem vairāk šajā rakstā, lai kļūtu zinošāks un varētu labāk rūpēties par sevi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aukstāk nav labāk!

Daudzi no mums, kad esam sakarsuši, lai ātrāk atveldzētos, nereti mēdzam kondicionieri noregulēt uz ļoti zemu temperatūru, bet šāda rīcība var negatīvi atsaukties uz mūsu organismu. To neslēpj arī veselības nozares eksperti, paužot, ka krasas atšķirības starp kondicionētā gaisa temperatūru telpā un ārpus tās, novājina imunitāti un rada izaicinājumus veselībai:

  • Viena no biežākajām kondicioniera radītajām likstām ir saaukstēšanās. To var izraisīt kondicioniera “zelta likuma” jeb 3-5 grādu pēc Celsija temperatūras starpības neievērošana starp telpu, kurā darbojas kondicionieris, un ārpus tās.
  • Kā nākamā ir tieša aukstā gaisa plūsma. Tā var radīt ne vien jau minēto saaukstēšanos, bet arī savilkt dažādu ķermeņa daļu muskuļus, radot galvassāpes un iekaisumus, par kuriem runāsim turpinājumā.

Ko dara kondicionēšanas sistēmas, un kas tajās “dzīvo”?

Pēc savas būtības kondicionieris atvēsina gaisu, taču vienlaikus to arī sausina. Un pārlieku sauss gaiss sausina mūsu ādu un gļotādas, padarot tās uzņēmīgākas pret infekcijām un baktērijām. Kā viens no izplatītākajiem riskiem šajā kontekstā ir herpes vīruss, kas atrodas katrā no mums. Bet, ja, piemēram, kondicionētais gaiss to aktivizē, tad varam saskarties ar tādām veselības problēmām, kā:

  • Jostas roze, ar kuru var sastapties jebkurš, kas kādreiz izslimojis vējbakas, tostarp arī gados jauni cilvēki.
  • Starpribu nerva iekaisums jeb neiralģija, kas var būt dažādas intensitātes un ilguma, taču nekad nav patīkama, jo ierobežo mūsu kustības un dzīves kvalitāti. Te gan jāpiemin, ka starpribu neiralģiju var izraisīt tikpat labi kā vīrusa infekcija, tā arī nerva kairinājums vai saspiedums, kas rada apkārtējo audu tūsku vai aukstuma ierosinātas spazmas muskuļos pie mugurkaula.
  • Trijzaru nerva, kas ir viens no galvas smadzeņu nerviem, iekaisums, saukts arī par “galvas rozi”. To raksturo stipras, elektriskai strāvai līdzīgās, sāpes, visbiežāk skarot vienu sejas pusi – pieri, acs apvidu, vaigu, augšžokli un apakšžokli.

Bet, kas ir interesanti – lai arī kondicionieris sausina gaisu, tā iekšpusē ir liels mitrums, kas rodas saskaroties siltajam un aukstajam gaisam. Un mitra vide, kā zinām, ir lieliska augsne mikroorganismiem, no kuriem daudzi ir mums nelabvēlīgi un var ierosināt dažādas slimības un saslimšanas.

Lai mazinātu minētos iespējamos riskus veselībai, būtiski ir regulāri veikt kondicioniera apkopes – mainīt filtrus un izmantot speciālus kondicionieru sistēmu aerosolus, kas ierobežo baktēriju un pelējumu esamību šajās ierīcēs.

Mutes, rīkles un elpceļu palīgs – Larifan Spray

Kā noskaidrojām, kondicionēts gaiss karstos laikapstākļos ne vien sniedz veldzi, bet arī rada mūsu ķermeņiem papildus slodzi, tostarp – novājina imūnsistēmu, kļūstot organismam uzņēmīgākam pret vīrusiem, kas ļauj vieglāk attīstīties dažādām infekcijām.

Bet uzlabot ķermeņa dabīgā aizsargvairoga – imunitātes – spējas, ikviens no mums var vienkāršā veidā ar Larifan Spray. Šis līdzeklis ne vien sekmīgi kopj un aizsargā mutes dobuma un rīkles gala gļotādu, ierobežojot dažādu vīrusu infekciju iekļūšanu organismā, bet arī mazina sāpju sajūtu kaklā un augšējos elpceļos. Bez tam Larifan Spray var lietot, lai pasargātu deguna gļotādu un mazinātu izdalījumus no deguna.

Publicitātes foto

Būtiski, ka Larifan Spray sastāvā iekļauts patentēts, dabiskas izcelsmes komponents dsRNS Larifan, kas darbojas gan lokāli – vietās, kur līdzeklis ir izsmidzināts, gan arī visa organisma līmenī. Tādējādi, tieši universālā iedarbība padara Larifan produktus unikālus, jo tie ir ar pretvīrusu un imūnmodulējošu iedarbību, kas ļauj stiprināt imunitāti profilaktiskos nolūkos, kā arī, lai ārstētu vīrusu izraisītas slimības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Stiprini imunitāti un esi vesels, lietojot Latvijā izstrādātos un ražotos Larifan produktus!

Raksts tapis sadarbībā ar Lotos Pharma interneta veikalu avemed.lv