foto: REUTERS/SCANPIX
“Mēs vēl neesam piedzīvojuši sliktāko no pandēmijas” – Geitss brīdina par vēl nāvējošāku Covid-19 variantu
Miljardieris un kompānijas "Microsoft" izveidotājs Bils Geitss.
2022. gada 2. maijs, 18:45

“Mēs vēl neesam piedzīvojuši sliktāko no pandēmijas” – Geitss brīdina par vēl nāvējošāku Covid-19 variantu

Jauns.lv

Miljardieris un kompānijas "Microsoft" izveidotājs Bils Geitss brīdina, ka līdz ar jaunu Covid-19 variantu parādīšanās risku, pastāv iespēja, ka pandēmija, ko piedzīvojām līdz šim, tāds nieks vien bijis. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Geitss uzsvēra, ka jauns Covid-19 variants potenciāli var būt vēl lipīgāks un nāvējošāks par visiem iepriekšējiem, ko pasaule piedzīvojusi jau kopš 2019. gada nogales, vēsta “The Independent”. 

Geitss gan uzsvēra, ka nevēlas izteikt drūmas prognozes, taču esot 5% liels risks, ka šāds scenārijs patiešām piepildītos. 
Viņš arī mudinājis pasaules līderus tērēt vairāk līdzekļu, lai palielinātu veselības aizsardzības gatavību. Tāpat viņš aicinājis izveidot aptuveni 1 miljardu ASV dolāru vērtu ekspertu komandu, kuru vadītu Pasaules Veselības organizācija (PVO), lai atklātu un novērstu pandēmijas nākotnē.

Arī Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrijeijsos aicinājis valstis turpināt koronavīrusa infekciju uzraudzību, sakot, ka pasaule "neredz", kā vīruss izplatās, jo samazinās testēšanas rādītāji.

"Tā kā daudzas valstis samazina testēšanas apjomus, PVO saņem arvien mazāk informācijas par infekcijas izplatību un sekvencēšanu," viņš teica preses konferencē ANO aģentūras galvenajā mītnē Ženēvā.

"Tas padara mūs arvien aklākus attiecībā uz transmisijas un attīstības tendencēm," piebilda PVO ģenerāldirektors. 

Geitss jau vairākkārt brīdinājis par vīrusu radītajiem globālajiem draudiem. 2015. gadā viņš uzstājās ar lekciju, kurā apgalvoja, ka pasaule "nav gatava nākamajai epidēmijai" un ka nevis karš, bet gan vīrusi rada vislielāko "globālās katastrofas" risku.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās