Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Skaists augums un laba pašsajūta – tagad tas ir iespējams!
foto: Freepik.com
Esi vesels

Skaists augums un laba pašsajūta - tagad tas ir iespējams!

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Tagad, lūdzu, esi pret sevi pavisam godīga, un pasaki – cik reizes jau aizpildīji kādas populāras diētas testu? Cik reizes apņēmies pievienoties kādai no izaicinājumu grupām sociālajos tīklos, lai atgūtu savu ideālo formu, vai vēl trakāk – nopirki abonementu, kas tā arī nepiedzīvoja savu iznācienu telefona ekrānā? Lai kliedētu skumjas par apņemšanām, kas neīstenojas, un aizmuktu no savām problēmām, labāk pazūdi seriālā ar svaigi ceptu kanēļmaizīti rokās? Tad, lūk, zini – ir daži knifi, ar kuru palīdzību tu vari ar mazāku piepūli sasniegt vairāk. Un priecīgā ziņa ir tāda, ka tas patiešām strādā un dara dzīvi labāku, lai vai kādi būtu apstākļi un šķēršļi.

Tas, kurš izdomās, kā viens un divi iespējams atgūt savu ideālo formu, lai svari atkal glaimo un augums tvirts, būs visbagātākais cilvēks pasaulē, kuru turklāt vēl pielūgs visas pasaules sievietes.  Kamēr tas nav noticis, mūsu glābiņš ir uzturvielas, kuru spēkos nodrošināt izcilu rezultātu. Tāpēc iepazīsties ar saviem jaunajiem līdzgaitniekiem, kas liks sadegt tavām kalorijām un mazinās izsalkumu, liekot aizmirst par niķi bez vajadzības virināt ledusskapja durvis.

Tavi uzticamie līdzgaitnieki

Nr. 1 – aminoskābju atvasinājums L-karnitīns. Bez tā nav iedomājama mitohondriju darbība un enerģijas ražošana mūsu ķermenī. Mitohondriji šūnās ir tie, kas cītīgi strādā, lai sadedzinātu taukus, pārvēršot tos enerģijā. Mūsu ķermenis L-karnitīnu iegūst no aminoskābēm lizīna un metionīna, bet, lai tas spētu to saražot pietiekamā daudzumā, tam palīgos nepieciešams patiešām iespaidīgs C vitamīna daudzums.

L-karnitīnu mazās porcijās var uzņemt, ēdot arī dzīvnieku izcelsmes produktus – gaļu un zivis. Taču vegāni vai cilvēki ar noteiktām ģenētiskām saslimšanām paši var arī nespēt šo būtisko uzturvielu saražot vai arī nesaņemt to pietiekamā daudzumā. Bet tieši pateicoties L-karnitīna unikālajai spējai pārvietot šūnās vairāk taukskābju, lai tās sadedzinātu enerģijas iegūšanai, mūsu ķermenis arī spēj sadedzināt vairāk tauku, kā rezultātā samazinās arī mūsu auguma aprises. Deviņos pētījumos, kuros galvenokārt piedalījās cilvēki ar aptaukošanos un gados vecāki ļaudis, visi kā viens atklāja, ka cilvēki, kas papildus lietoja L-karnitīnu, zaudēja vidēji par 1,3 kilogramiem vairāk svara. Tiesa – lai gan L-karnitīns ir gatavā veiksmes atslēga tiem, kas cīnās ar liekajiem kilogramiem, tas vēl nenozīmē, ka vairs nebūs jāpiedomā pie uztura un regulārām kustībām. Taču labā ziņa ir tā, ka L-karnitīns ir lielisks ieguvums arī tiem, kas sporto. Tas vecina ātrāku atjaunošanās procesu pēc fiziskas slodzes, palielina skābekļa piegādi muskuļiem, uzlabo asinsriti, mazina diskomfortu un nogurumu slodzes laikā, tā vairojot izturību. Ir pētījumi, kas saka, ka L-karnitīns var samazināt pat muskuļu sāpes pēc treniņa un palielināt sarkano asins šūnu veidošanos, kas transportē skābekli visā ķermenī un muskuļos.

Nr. 2 – artišoka lapu ekstrakts.  Tieši tā – ja vēlaties atkal būt savā labākajā formā, ņem palīgos artišoka lapu ekstraktu, kuram šajā ziņā ir vairākas priekšrocības, lai tu sasniegtu savu mērķi.

Šim augam piemīt īpašības, kas stimulē tauku gremošanu un palīdz samazināt sliktā holesterīna (ZBL) un triglicerīdu līmeni. Un vēl artišoka spēkos ir meistarīgi izvadīt no organisma visus sārņus, liekot mums biežāk čurāt. Tieši pateicoties šai diurētiskai darbībai, veiksmīgāk tiek izvadīti visi organismā uzkrātie atkritumi, kas traucē mums sasniegt veselīgu un acīmredzamu svara zudumu.

Nr.3 – kurkuma.  Āzijas virtuvē to mēdz dēvēt par zelta garšvielu, bet tradicionālā Indijas medicīna jeb ājurvēda to izmanto jau tūkstošiem gadu. Lielāko daļu kurkumas veselīgo īpašību nodrošina kurkumīns – savienojums, kam piemīt spēcīgas antioksidanta un pretiekaisuma īpašības. Jaunākie pētījumi liecina, ka kurkuma kopā ar veselīgu uzturu ir satriecošs spēlētājs arī svara zaudēšanas lauciņā. Tā, piemēram, mēģenē veiktie pētījumi liecina, ka kurkumīna spēkos ir nomākt noteiktus iekaisuma marķierus, kuriem ir nozīme aptaukošanās gadījumā. Šie marķieri parasti ir paaugstināti cilvēkiem ar lieko svaru vai aptaukošanos. Arī 30 dienu pētījums, kurā piedalījās 44 cilvēki, kuri iepriekš nevarēja zaudēt svaru, atklāja, ka, divas reizes dienā uzņemot 800 mg kurkumīna un 8 mg piperīna, ievērojami samazinās gan ķermeņa svars, gan ķermeņa masas indekss (ĶMI), gan vidukļa un gurnu apkārtmērs. Pārskatā par 21 pētījumu, kurā piedalījās vairāk nekā 1600 cilvēku, arī tika apstiprināta kurkumīna spēja samazināt cilvēka svaru, ĶMI un vidukļa apkārtmēru, turklāt vēl tika apstiprināts fakts, ka kurkumīns paaugstina arī hormona adiponektīna līmeni, kas palīdz regulēt vielmaiņu.

Nr.4 – zaļās tējas ekstrakts. Tāpat kā zaļā tēja, zaļās tējas ekstrakts ir lielisks antioksidantu avots. Tas labvēlīgi ietekmē sirds, aknu un smadzeņu darbību, mazina risku saslimt ar vēzi, rūpējas par veselīgu ādu utt.  Taču daudzi pētījumi ir aplūkojuši tieši zaļās tējas ekstrakta spēju palīdzēt cīnīties ar liekajiem kilogramiem. Viens no zaļās tējas savienojumiem ir labi zināmais kofeīns, par kuru pierādīts, ka tas palīdz sadedzināt taukus un uzlabo izturību fiziskās slodzes laikā. Lai gan tasē zaļās tējas ir daudz mazāk kofeīna (24–40 mg), nekā tasē kafijas (100–200 mg), tas tomēr ir pietiekami, lai cilvēks sajustu tā stimulējošo iedarbību. Pētījumi liecina, ka, dzerot zaļo tēju, antioksidantu daudzums mūsu asinsritē palielinās.  Tostarp – arī epigallokatehīna gallāts (EGCG). Tā ir viela, kas vistiešākā veidā veicina vielmaiņu, jo palīdz inhibēt enzīmu, kas noārda hormonu norepinefrīnu. Kad šis enzīms tiek inhibēts, palielinās norepinefrīna daudzums, veicinot tauku sadalīšanos. Faktiski kofeīnam un EGCG ir sinerģiska iedarbība, kā rezultātā tiek sadalīts vairāk tauku, kas nonāk asinsritē, lai šūnas, piemēram, muskuļu šūnas, to izmantotu savai enerģijai.

Vairāki pētījumi par zaļās tējas antioksidantu katehīnu liecina: lai arī tā ietekme svara zaudēšanā ir neliela, tomēr tieši tam ir pa spēkam iznīcināt ievērojamu daļu kaitīgo viscerālo tauku. Līdz ar to zaļā tēja spēj samazināt arī daudzu nopietnu slimību risks, paverot cilvēkam ilgāku un veselīgāku mūžu. Un visbeidzot ­– labā ziņā tiem, kurus nebaida fiziskās aktivitātes: zaļās tējas ekstrakts ir vairākkārt saistīts ar pastiprinātu tauku dedzināšanu, īpaši fiziskās slodzes laikā.

Vienā no pētījumiem vīrieši, kuri lietoja zaļās tējas ekstraktu pirms treniņa, sadedzināja par 17% vairāk tauku nekā tie vīrieši, kuri šo piedevu nelietoja. Tāpēc, lai vingrojot ātrāk sasniegtu rezultātu, vienmēr vērts pirms tam iedzert zaļo tēju. Bet pati labākā ziņa, ko apstiprinājuši pētījumi, ir tā, ka zaļās tējas katehīni palielina tauku dedzināšanu ne tikai fiziskās slodzes laikā, bet arī tad, kad vienkārši atpūties!

Nr.5 – cinks. Pētījumos pierādīts, ka cinka lietošana līdzās ierobežotu kaloriju diētai labvēlīgi ietekmē antropometriskos mērījumus, iekaisuma marķierus, insulīna rezistenci un mazina apetīti cilvēkiem ar aptaukošanās risku.

Nr.6 - hroms. Ļoti būtiska uzturviela, kas iesaistīta ogļhidrātu un lipīdu metabolisma regulēšanā. Pētnieki norādījuši, ka papildus ietekmei uz glikozes, insulīna un lipīdu metabolismu hroms samazina tauku procentuālo daudzumu attiecībā pret lieso ķermeņa masu, kas neapšaubāmi veicina arī svara zudumu. Turklāt hromam ir vēl kāda svarīga loma, samazinot insulīna rezistenci svara zaudēšanas laikā. Cilvēkiem, kuri zaudē svaru, nereti rodas problēmas ar ādu, - tās vienkārši viņiem kļūst par daudz. Atceries par glikozi! Ja glikoze tiek pareizi metabolizēta, šāda problēma nerodas, jo insulīns paver durvis ne tikai glikozei, bet arī olbaltumvielām un aminoskābēm.

Nr.7 - dzērvenes. Pētot dzērvenes saistībā ar iespēju mazināt ķermeņa aprises, tika ņemts vērā, ka šīs veselīgās ogas ir piesātinātas ar noteikta veida organiskām skābēm, kuras, pēc pētnieku domām, ir noderīgas tauku nogulšņu šķīdināšanai. Tas ir svarīgs svara zaudēšanas elements, jo no taukiem, kas nogulsnējas organismā, pēc tam ir ļoti grūti atbrīvoties. Kad tauku nogulsnes ir sadalītas, dzērveņu sula kopā ar lielu uzņemtā ūdens daudzumu patiešām spēj taukus izskalot, palīdzot zaudēt svaru dabiski un droši. Daži pētījumi liecina, ka dzērvenēs esošie fermenti itin labi veicina arī vielmaiņas procesu. Jāpiezīmē, ka dzērveņu ietekme uz svara zudumu bija aktuāla tēma arī Kanādas sirds un asinsvadu ārstu konferencē. Tās laikā pētnieki nāca klajā ar atklājumu, ka dzērvenes spēj pazemināt arī holesterīna līmeni asinīs. Savukārt žāvētas dzērvenes satur daudz antioksidantu un vitamīnu, kas labvēlīgi ietekmē organismu kopumā. Papildus svara zaudēšanai dzērvenes kalpo kā dabisks profilakses līdzeklis pret urīnceļu infekciju, tās sastāvā esošo polifenolu dēļ tās samazina sirds slimību risku, bet proantocianidīni, ko tās satur, kalpo mutes dobuma veselībai.

Viss labums vienā burciņā!

Ja vēlies sākt sevi mīlēt, lai gribētos parūpēties gan par skaistu augumu, gan labi tajā justies, droši vari izvēlēties, kurus no septiņiem palīgiem turpmāk sauksi par savējiem. Bet vari izmantot iespēju, ko sniedz Orthomol ­ - uzticamais vācu ražotājs visus šos labumus apvienojis dzērienā Quickcap Shape, ko ērti ikdienā pagatavot un ar gardu muti arī izdzert.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Orthomol