foto: Shutterstock
No Covid-19 Latvijā mirusi jau trešā nevakcinētā grūtniece
Gandrīz mēnesi ilga ārstu cīņa par jaunās sievietes dzīvību. Diemžēl iznākums ir letāls.
Esi vesels
2021. gada 26. novembris, 08:38

No Covid-19 Latvijā mirusi jau trešā nevakcinētā grūtniece

Līga Brūvere

Mammamuntetiem.lv

"Sievietei mājās palika četri mazi bērni, tai skaitā 31. nedēļā dzimis bērniņš, kura dzemdības bija jāierosina, lai varētu mēģināt glābt mammu," ģimenes portālam "Mammamuntetiem.lv" teic Maira Jansone, ginekoloģe un dzemdību speciāliste, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sievietes un bērna veselības klīnikas vadītāja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Kad saprāts ņems virsroku?" tā savā Facebook profilā pēc vēl vienas nevakcinētas grūtnieces nāves no Covid-19 emocionāli ierakstījusi Maira Jansone, ginekoloģe un dzemdību speciāliste, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sievietes un bērna veselības klīnikas vadītāja. 

Kā ārste pastāstīja ģimenes portālam “Mammamuntetiem.lv”, 25. novembrī mirusi vēl viena jaunā māmiņa, kas izvēlējās nevakcinēties. Šis ir jau trešais gadījums pēdējā gada laikā, kad no Covid-19 Latvijā mirst grūtniece. 

Sievietei mājās palika četri mazi bērni, tai skaitā 31. nedēļā dzimis bērniņš; grūtniecība bija jāatrisina agrāk, lai varētu mēģināt glābt mammu. 

Gandrīz mēnesi ilga ārstu cīņa par jaunās sievietes dzīvību. Diemžēl iznākums ir letāls. 

 P. Stradiņa slimnīcā atrodas vēl divas grūtnieces, kuru stāvoklis sākotnēji bija smags, bet tagad uzlabojas. Slimnīcā no Covid-19 infekcijas turpina ārstēties vairākas pacientes pēc dzemdībām. Lai arī dzemdības noritējušas normāli, slimības ietekmē nopietni ir bojāti citi orgāni.

“Šīs jaunās sievietes ilgi cīnās par savu dzīvību. Tā bija cīņa ar visiem līdzekļiem. Jauno sieviešu organismi ir jauni un citādi veseli, bet šī slimība [Covid-19] viņas gāž no kājām. Tie nav 90 gadīgi vārgi vecīši, kas aiziet ātri,” saka Maira Jansone. 

Ginekoloģe norāda, ka šobrīd bērniņus gaida un dzemdē sievietes, kuru grūtniecība iestājās laikā, kad jau bija iespējams saņemt vakcīnas. Plašos pētījumos arvien pārliecinošāk apstiprinās, ka, saslimstot ar Covid-19, ir daudz lielāks risks zaudēt bērnu, nekā tad, ja sieviete grūtniecības laikā ir saņēmusi vakcīnu un izslimo viegli. 

Izsakām līdzjūtību mirušās mammas ģimenei, tuviniekiem un draugiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās