foto: Publicitātes
Kā uzturēt stiprus kaulus jebkurā vecumā?
2021. gada 8. novembris, 12:10

Kā uzturēt stiprus kaulus jebkurā vecumā?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Daudzi no mums jau zina, ka savlaicīgas rūpes par kaulu veselību var būt lielisks ieguldījums mūsu nākotnes labsajūtas veidošanā. Bet vai zinājāt, ka mums ir iespēja ietekmēt savu kaulu veselību gan ar uzturu, gan ar fiziskajām aktivitātēm? Starptautiskās uztura kompānijas Herbalife Nutrition eksperti skaidro, kā sabalansēts uzturs un fiziskās aktivitātes var ietekmēt mūsu kaulu veselību un nodrošināt ilgtermiņa ieguvumus.

Mūsu zobu un kaulu veselības stāvoklim ir liela nozīme kopējās labsajūtas veicināšanā. Kauli atbalsta daudzas mūsu ķermenim būtiskas funkcijas, piemēram, tie nodrošina spēju pārvietoties, kalpo kā ķermeņa balsts, kā arī aizsargā ķermeņa dobumos esošos dzīvībai svarīgos orgānus, tajā skaitā galvas smadzenes, muguras smadzenes, sirdi un plaušas. Kaulos tiek uzglabātas arī tādas minerālvielas kā kalcijs un fosfors, kas ir nepieciešami optimālai kaulu uzturēšanai.

Kā norāda Herbalife Nutrition uztura eksperte Anastasija Kurginiana, kaulu ķīmiskajā sastāvā ir ūdens, organiskās vielas, piemēram, olbaltumvielas un kolagēnšķiedras, kā arī neorganiskās vielas jeb minerālsāļi, piemēram, kalcijs un fosfors. Lai gan kaulu stāvokli, tostarp kaulu masu un to kvalitāti, lielā mērā nosaka ģenētika, pastāv arī daudzi citi faktori, kas ietekmē kaulu veselību, piemēram, uzturs, apkārtējā vide un dzīvesveids.

Herbalife Nutrition fitnesa un uztura ekspertes dalās ar padomiem, kā stiprināt kaulus, un ir apkopojušas ieteikumus, kā šos veselīga dzīvesveida principus integrēt savā ikdienā.

Uzturs veseliem kauliem

“Uzturs ir svarīgs faktors kaulu masas attīstībā un uzturēšanā. Kalcijs, fosfors un magnijs ir nepieciešams kaulu stiprināšanai un veselībai. Optimālu šo elementu daudzumu ķermenī var palīdzēt sasniegt uztura bagātinātāji, piemēram, Herbalife Nutrition Xtra-Cal* kopā ar sabalansētu uzturu. Xtra-Cal nodrošina ikdienā nepieciešamo kalcija un D vitamīna devu, kas veicina kalcija un fosfora uzsūkšanos**. Tikmēr Herbalife Nutrition Olbaltumvielu kokteilis Formula 1 ir sabalansēta maltīte glāzē, kas satur vairāk nekā 20 vitamīnus, minerālvielas, šķiedrvielas un būtiskus mikro un makroelementus. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām, kas ir mūsu organisma šūnu galvenais “celtniecības materiāls, un spēlē būtisku lomu kaulaudu veidošanā, kā arī palīdz to uzturēšanā,” komentē A.Kurginiana.

foto: Publicitātes

Eksperte uzsver, ka sabalansēts uzturs nodrošina visas uzturvielas, kas ir būtiskas cilvēka labsajūtai. Šī iemesla dēļ Herbalife Nutrition ir izstrādājis Produktu programmas – sistematizētu ceļvedi, kas var palīdzēt sasniegt veselīga dzīvesveida mērķus, palīdzot risināt dažādas problēmas un piedāvājot individuālu pieeju. Piemēram, produktu programma “Kaulu un muskuļu stiprināšana” piedāvā produktus, kas atbalsta kaulu un muskuļu veselību. Katrai produktu programmai ir 3 līmeņi, proti, bāzes, paplašinātais un izvērstais, un katrs no tiem nodrošina atšķirīgu produktu komplektu cilvēka izvēlētajam mērķim.

Vingrinājumi veseliem kauliem

Balstoties uz Herbalife Nutrition fitnesa ekspertes Lindas Patkovskas pieredzi, vēl viens veids, kā spēcināt kaulus, ir sportiskas aktivitātes, kas padara kaulus un muskuļus stiprākus.

"Vingrošanai var būt būtiska nozīme spēcīgu kaulu veidošanā, kad esam jaunāki, kā arī tai var būt svarīga loma kaulu izturības uzturēšanā, cilvēkiem paliekot vecākiem. Veselīgs uzturs un fiziskās aktivitātes var novērst kaulu vājumu, tāpēc jau no agrīna vecuma ir svarīgi regulāri vingrot, būt aktīvam. Atkarībā no jūsu vecuma un veselības stāvokļa, kaulu veselības uzlabošanai iesaku lielāko daļu muskuļu stiprināšanas vai pretestības vingrinājumu, piemēram, skriešanu, dejošanu, pastaigas, treniņus ar svariem, kāpšanu pa kāpnēm un citus vingrinājumus***,” stāsta L.Patkovska.

Eksperte atgādina, ka kauli pēc savas struktūras ir dzīvi audi, kuri regulāras fiziskas slodzes ietekmē*** mainās, veidojot vairāk kaulaudu un tiem kļūstot blīvākiem.

Apmeklējiet Herbalife Nutrition mājas lapu www.herbalife.lv, lai uzzinātu vairāk par Produktu programmām un atrastu savu personīgo konsultantu: https://www.herbalife.lv/lead_form/?backUrl=https://www.herbalife.lv/&is_header=yes

*Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

**Hronisku saslimšanu vai notiekoša ārstniecības procesa gadījumā, konsultējieties ar savu ārstu pirms Herbalife Nutrition produktu lietošanas.

***Lūdzu, konsultējieties ar speciālistu, ja veica izmaiņas savā treniņu plānā.

foto: Publicitātes

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Herbalife Nutrition

Tēmas