foto: EPA/Scanpix
"Maskas ir uz palikšanu" - 34 gadus vecs Covid-19 pacients knapi izdzīvo un brīdina sazvērestību teoriju piekritējus
2021. gada 9. jūnijs, 13:42

"Maskas ir uz palikšanu" - 34 gadus vecs Covid-19 pacients knapi izdzīvo un brīdina sazvērestību teoriju piekritējus

Jauns.lv

34 gadus vecs Covid-19 pacients, kurš pavadīja gandrīz piecus mēnešus slimnīcā pēc tam, kad gandrīz zaudēja dzīvību pēc inficēšanās ar koronavīrusu, aicina Lielbritānijas valdību uzreiz neatcelt visus ierobežojumos.

Grahams Horsfals ir Varingtonas slimnīcas pacients kopš 16.janvāra. Viņam tika diagnosticēts koronavīruss un joprojām vīrietis knapi var pastaigāt.

IT speciālists un mazu bērnu tēvs, kuram nav bijušas nopietnas veselības problēmas, pavadīja vairāk nekā četrus mēnešus intensīvajā aprūpē. Mediķi sacīja, ka viņa izdzīvošanas iespējas ir 16 procenti.

Dzīve Eiropā pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas

Itālija ir atcēlusi prasību ievērot karantīnu tiem iebraucējiem no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānijas un Izraēlas, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. ...

gallery icon
37

Kamēr Lielbritānijā varasiestādes plāno pamazām mīkstināt Covid-19 ierobežojumos, Grahams aicina saglabāt vismaz daļu no līdz šim esošajiem noteikumiem.

"Es domāju, ka viņiem jābūt uzmanīgiem. (..) Es domāju, ka maskas ir uz ilgu laiku...un tā arī vajadzētu būt. Tu netiksi vaļā no vīrusa. Tas atkal atgriezīsies un mutēsies," "Sky News" sacīja vīrietis.

Viņš aicināja cilvēkus uztvert Covid-19 nopietni: "Man ir ģimenes locekļi, kuri feisbukā apgalvo, ka tā visa ir sazvērestība un valdība vēlas mūs turēt mājās un restartēt ekonomiku.

Tas ietekmē cilvēkus ilgtermiņā. Tas ietekmē katru dažādos veidos. Cilvēki feisbukā saka: neviens, kuru pazīstu, nav saslimis. Es viņiem atbildi: tagad tu zini." 

Covid-19 pacienti intensīvajā aprūpē slimnīcās 2021. gadā

Covid-19 pandēmija šķiet negrasās atkāpties. Visā pasaulē slimnīcās intensīvajā aprūpē par savu dzīvību cīnās liels skaits Covid-19 pacientu.

gallery icon
20

Par Covid-19 izraisītajiem simptomiem Grahams saka: "Pēkšņi es nevarēju paelpot. Tas bija ļoti biedējoši. Es nevarēju pakustināt rokas, kājas, ķermeni. Es biju burtiski paralizēts." 

Vīrietis stāsta, ka redzēt citus Covid-19 pacientus cīnāmies par savu dzīvību bija šausminoši. Pacientu vidū bijis arī kāds 20 gadus vecs vīrietis, kurš nesen bija kļuvis par tēvu.

"Tas neskar tikai vecus cilvēkus. Katru reizi, kad aizkari tika aizvērti, mēs zinājām, ka kāds ir nomiris. Un tas notika visu laiku. Tas ir briesmīgi. Tu sadraudzējies. Pat, ja nespēj parunāt, tu pamāj. Un tad pēkšņi šis cilvēks ir prom..."