foto: Facebook / Maija Džonsone
"Asaras nebeidz birt" - dažās dienās izdodas savākt nepieciešamo summu vēža pacientes Maijas ārstēšanai
Dzīvības loterija
2021. gada 2. aprīlis, 16:32

"Asaras nebeidz birt" - dažās dienās izdodas savākt nepieciešamo summu vēža pacientes Maijas ārstēšanai

Jauns.lv

Jauns.lv otrdien rakstīja par 52 gadus veco Maiju Džonsoni, kura spiesta lūgt līdzcilvēku palīdzību ļaundabīga audzēja ārstēšanai. Retas imūnreakcijas dēļ sievietei nav iespējams veikt ķīmijterapiju, tāpēc nepieciešamas zāles, kas maksā lielu naudu. Nu Maija saka lielu paldies visiem, kuri kļuvuši par daļu no īstena brīnuma.

Vien dažu dienu laikā portālā Ziedot.lv izdevies savākt nepieciešamos 45 000 eiro, lai nodrošinātu zāļu "Encorafenib" iegādi turpmākajam gadam.

"Mīļie mani! Ikkatrs no jums, kas atsaucās un palīdzēja, esat kļuvuši par daļu no īstena brīnuma! Vien pāris dienās jums visiem kopā izdevās saziedot nepieciešamo, lai šo gadu es varu mierīgu sirdi pievērsties cīņai, kas man izcīnāma," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Maija.

"Asaras nebeidz birt no saviļņojuma, aizkustinājuma un jūsu atbalsta! No jūsu laba vēlējumiem, spēka vārdiem un sirds mīlestības jau vien kļūstu veselāka! No visas sirds - PALDIES."

Maijai pērn atklāts 3.stadijas ļaundabīgs audzējs zarnās

Pērn kādā dienā Maija vēderā sataustījusi nedabisku veidojumu. Ņemot vērā pagājušā pavasara ierobežojumus, diagnostika bija īpaši apgrūtinoša un ilga, un realitāte diemžēl vairs nebija iepriecinoša - 3.stadijas ļaundabīgs audzējs zarnās.

Maija nepadevās izmisumam un ar pilnu enerģiju pievērsās ķīmijterapijai un nepieciešamajai ārstēšanai. Kopā ar ārstiem Maijai ir izdevies daļēji izcīnīt cīņu ar pamata diagnozi, taču īsā laikā vēža metastāzes ir izplatījušās arī cietviet.

Diemžēl sākotnējās ķīmijterapijas laikā tika kontatēta reta imūnreakcija uz ķīmijterapiju, kas šobrīd ārstēšanas turpināšanu ar ķīmijterapiju padarījusi neiespējamu.

Pēc audzēja ģenētiskās testēšanas tika atrastas Maijai audzēja veidam piemērotas zāles "Encorafenib". Ārstu konsīlijs ir apstiprinājis Maijai mērķterapiju ar šīm zālēm, kuras sola labus rezultātus un dod cerību atveseļoties un dzīvot. Diemžēl šīs zāles nav valsts apmaksātas. Maija vērsusies ar iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā, lai gūtu vismaz daļēju valsts līdzfinansējumu, bet atbilde vēl jāgaida.

Ik pēc pusotra mēneša zāļu iegādei nepieciešami 7500 eiro, gada kursam – 45 000 eiro. Aizvadītā gada laikā Maija ir centusies šo cīņu izcīnīt pašas spēkiem, un cik vien rocība ir ļāvusi, ārstēšanās izmaksas ir segusi pati. Taču, būdama pēc profesijas friziere un stiliste, un vadot nelielo ģimenes hosteli, šī gada ierobežojumu sekas izjūt jo īpaši smagi, tāpēc nācies vērsties pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem.

Paldies visiem, kuri ziedoja Maijas atbalstam. Novēlam Maijai veiksmīgu un ātru atveseļošanos!