foto: Shutterstock
Sāp kakls? Latvijā jau vairākus gadus īpaši iecienīts viens ārstējošais līdzeklis
Mājas aptieciņa
2021. gada 5. marts, 18:42

Sāp kakls? Latvijā jau vairākus gadus īpaši iecienīts viens ārstējošais līdzeklis

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Mānīgie laikapstākļi starp ziemu un pavasari nereti atstāj jūtamas sekas uz veselību. Ja no rīta šķiet, ka saule gaisu sasildījusi un biezā jaka atliekama malā, tad jau nākamajā dienā šo lēmumu var nākties nožēlot. Klepus, iesnas, kakla sāpes un grūtības norīt siekalas ir dažas no nepatīkamās saaukstēšanās sekām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kakla sāpes visbiežāk izpaužas kā sāpīga, sausa vai kņudinoša sajūta kaklā. Tās var pavadīt arī iesnas, iekaisušas mandeles un apsārtis kakls, radot nepatīkamas sajūtas, norijot siekalas un pat runājot. Lielākoties kakla sāpes izraisa infekcijas vai dažādi vides faktori, piemēram, sauss gaiss.

Ir trīs veidi, kādos iedalāmas kakla sāpes:

  • Faringīts – iekaisusi ir tieši rīkles gļotāda;
  • Tonsilīts – iekaisušas kakla mandeles, mīkstie audi mutes dziļumā;
  • Laringīts – iekaisusi balsene.1

Deviņdesmit procentos gadījumu cilvēki ziemā un pavasarī saskaras tieši ar faringītu, kad kakla sāpes izraisa vīrusi, piemēram, saaukstēšanās un gripas vīruss.

Smagākos gadījumos arī bakteriālas infekcijas var novest pie kakla iekaisuma, tiesa, tas notiek retāk. Visbiežākā baktērija, kas ierosina augšējo elpošanas ceļu slimības, ir A grupas streptokoks, kas īpaši bieži skar tieši bērnus.

Kakla sāpes pastiprinoši faktori

Lai gan no kakla sāpēm nav pasargāts teju neviens, ir atsevišķi faktori, kas var padarīt dažas cilvēku grupas uzņēmīgākas pret kakla sāpēm.

Alerģijas. Sezonālās alerģijas vai pastāvīgas alerģiskas reakcijas pret putekļiem, pelējuma sēnīti vai dzīvnieku spalvām palielina kakla iekaisuma risku.

Tabakas dūmi. Gan aktīvās, gan pasīvās smēķēšanas laikā ieelpotie dūmi var kairināt kaklu. Tabakas izstrādājumu lietošana palielina arī mutes, rīkles un balsenes vēža risku.

Vecums. Bērni un pusaudži vecumā no 3 līdz 15 gadiem biežāk cieš no kakla sāpēm, jo biežāk saķer streptokoka infekciju.

Ķīmiskie kairinātāji. Dažādas fosilās kurināmās vielas vai parasta sadzīves ķīmija gaisā var izraisīt rīkles kairinājumu.

Hroniskas vai biežas sinusa infekcijas. Stipri aizlikts deguns var kairināt kaklu vai izplatīt infekciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Cilvēku pulcēšanās. Vīrusu un baktēriju infekcijas viegli izplatās visur, kur cits pie cita pulcējas cilvēki, piemēram, skolās, darba vietās, pasākumos.

Novājināta imunitāte. Ja imunitāte ir zema, organisms ir uzņēmīgāks pret infekcijām. Imunitāti novājina nepareizs uzturs, stress, neveselīgs dzīvesveids.2

No kakla sāpēm var izvairīties tāpat, kā no visiem lipīgajiem vīrusiem – ir jāievēro higiēna un jāvairās no cilvēkiem, kuri jūs varētu aplipināt.

Kakla sāpju ārstēšana

Kakla sāpes jeb faringīts ierasti ilgst 5 līdz 10 dienas un to izraisīto diskomfortu var ārstēt ar dažādiem līdzekļiem – gan mājas, gan aptiekās nopērkamajiem.

Mājas apstākļos simptomus var mazināt atpūta un silti dzērieni, piemēram, ingvera tēja vai silts ūdens ar medu. Tomēr iedzīvotāji Latvijā ir īpaši iecienījuši vienu kakla sāpes dziedinošu produktu – Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma “Silvanols” ražoto “Faringospray”, kas ātri un efektīvi uzveic kakla sāpes.

Kā liecina Latvijas tirgus dati, "Faringospray" jau vairākus gadus ir iecienītākais lokāli lietojamais līdzeklis kakla sāpju un iekaisuma gadījumā.3

Visas līdzekļa ”Faringospray” sastāvā esošās vielas ir dabīgās eļļas (augu eļļa, smiltsērkšķa eļļa, kliņģerītes ziedu eļļas ekstrakts un bergamotes eļļa), kas veido mehānisku aizsargslāni uz mutes dobuma un rīkles gala gļotādas. Tas palīdz uzturēt gļotādu mitru un elastīgu, mazina diskomforta sajūtu un sāpes, samazina skrāpēšanas sajūtu kaklā un berzi, tādējādi atvieglojot arī ēdiena kumosu norīšanu.

Kakla sāpju gadījumā izsmidzina vienu līdzekļa pūtienu mutes dobumā 3 reizes dienā. “Faringospray” drīkst lietot arī bērni no 2 gadu vecuma.

"Faringospray" arvien turpina attīstīties, tādēļ "Silvanols" piedāvā arī jaunu garšu izvēli – svaigo piparmētru un atspirdzinošo apelsīnu.

Tas nozīmē, ka "Faringospray" ar apelsīnu garšu  piedevām smiltsērkšķu un kliņģerīšu eļļai papildus satur arī apelsīnu eļļu, kura piešķir ne tikai patīkamu garšu, bet tai piemīt arī antibakteriāla un atioksidatīva iedarbība.

Savukārt "Faringospray" ar piparmētru garšu papildināts ar svaigo piparmētru eļļu, kas īpaši piemērota kairinoša klepus remdēšanai naktī.

5 iemesli, kādēļ iegādāties “Faringospray”:

  • 100% DABĪGS. Latvijā radīts oriģinālprodukts ar augstākās kvalitātes smiltsērkšķu ogu un kliņģerīšu eļļu, kas saudzīgi pārklāj iekaisušo gļotādu, nomierina un dziedē to.
  • IEDARBĪGS. “Faringospray” efektivitāte pierādīta klīniskajā pētījumā pacientiem pēc rīkles operācijām.4
  • NONĀK TIEŠI MĒRĶĪ. "Faringospray" garais smidzinātāja uzgalis izveidots tā, lai dziedinošās eļļas nonāktu vietā, kur sākas kakla iekaisums – uz rīkles mugurējās sieniņas.
  • PIEMĒROTS VISIEM. "Faringospray" piemērots lietošanai gan bērniem jau no 2 gadu vecuma, gan pieaugušajiem, veģetāriešiem un vegāniem.
  • IECIENĪTĀKAIS LĪDZEKLIS KAKLA VESELĪBAI LATVIJĀ. "Faringospray" jau vairākus gadus ir iecienītākais lokāli lietojamais līdzeklis kakla sāpju un iekaisuma gadījumā.3

“Faringospray” var iegādāties SILVANOLS e-veikalā www.silvanols.lv, kā arī visās aptiekās Latvijā.

1 "Sore Throat 101: Symptoms, Causes, and Treatment", healthline.com

2 "Sore throat", mayoclinic.org

3 "PharmaZoom" Latvijas tirgus dati; 2014. – 2020.

4 N. Šiupšinskienė, K .Kaminskaitė “FaringoSpray efficacy in the treatment of pharynx pain.” Journal of Lithuanian Physician. The Topicalities of Otolaryngology, No. 2 (8) 2010

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Silvanols"