foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 Latvijas novados: lielākā daļa inficēto tiek reģistrēti Rīgā
Esi vesels
2020. gada 19. novembris, 16:58

Covid-19 Latvijas novados: lielākā daļa inficēto tiek reģistrēti Rīgā

Jauns.lv / LETA

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem kopumā 366 Covid-19 inficēšanās gadījumiem teju divas trešdaļas jeb kopumā 231 inficētais reģistrēts Rīgā un Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Latvijā otro reizi pandēmijas laikā izsludina ārkārtējo situāciju

Ņemot vērā epidemiologu izvērtējumu par pieaugošiem Covid-19 izplatības riskiem, uz četrām nedēļām Latvijā aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās, ...

gallery icon
25

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 179 jauni inficētie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 2023 cilvēki.

Daugavpilī reģistrēti 52 jauni saslimušie un kopējais pēdējās divās nedēļās inficēto skaits ir sasniedzis 525 cilvēkus.

Salīdzinoši liels no jauna reģistrēto skaita pieaugums vērojams arī Ādažu un Aglonas novadā, taču šajos novados būtiski nav mainījies pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits. Tostarp Ādažos kopumā šogad reģistrēto inficēto kopējais skaits vakar sasniedzis 97 gadījumus, kas nozīmē, ka iepriekšējā diennaktī reģistrēts 31 jauns saslimušais. Savukārt divu nedēļu saslimušo kopskaits Ādažu novadā joprojām ir 27 cilvēki.

Arī Aglonas novadā situācija ir līdzīga - šogad kopumā novadā reģistrēto saslimušo skaits sasniedzis 82 cilvēkus, kas nozīmē, ka iepriekšējā diennaktī reģistrēts 21 inficētais, bet divu nedēļu saslimušo kopskaits Aglonā ir 18.

SPKC skaidroja, ka šādas nesakritības pacientu skaitā pašvaldībās var būt, jo statistikā netiek iekļauti gadījumi, kas atklāti pirms vairāk nekā 14 dienām. Tāpat centrā norādīja, ka atsevišķos gadījumos pacientiem var tikt precizētas dzīvesvietas, ja sākotnēji norādīta, piemēram, deklarētā, nevis faktiskā dzīvesvieta.

Deviņi jauni saslimušie aizvadītajā diennaktī atklāti Krāslavas novadā, astoņi - Jelgavā, bet pa septiņiem - Jēkabpilī, Kuldīgas un Talsu novadā. Virknē citu novadu aizvadītajā dienā reģistrēts mazāks inficēto skaits.

Vienlaikus Covid-19 ir atgriezies Auces, Lubānas, Ērgļu un Varakļānu novadā.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 2023, Daugavpilī - 525, Jūrmalā - 126, Krāslavas novadā - 115, Liepājā - 91, kā arī Rēzeknē - 86 iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 366 Covid-19 gadījumi, bet četri sasirgušie miruši, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti 3323 Covid-19 testi, pozitīvo testu īpatsvaram sasniedzot līdz šim augstāko apmēru - 11%. Līdz šim novembrī augstākais īpatsvars ir bijis 12.novembrī, kad tas sasniedza 7,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pagājušajā diennaktī mirušas kopumā četras personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Divi mirušie pacienti bija vecuma grupās no 65 līdz 75 gadiem, bet vēl divi no 85 līdz 95 gadiem. Latvijā kopumā miris jau 141 cilvēks, kuram bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 11 722 personām, bet no Covid-19 izveseļojušies 1557 cilvēki.

Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati liecina, ka pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietoti 44 Covid-19 pacienti, no tām izrakstīti 12 Covid-19 pacienti, līdz ar to stacionēti patlaban ir kopumā 395 saslimušie.

No visiem stacionētajiem 372 ir ar vidēju slimības gaitu, bet 23 - ar smagu. Kopš Covid-19 parādīšanās no slimnīcām izrakstīti 880 Covid-19 pacienti.

Tēmas