foto: LETA
Latvijas Onkoloģijas centrā Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem
2020. gada 3. aprīlis, 20:17

Latvijas Onkoloģijas centrā Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem

Jauns.lv / LETA

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs" Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā rezultātā ir slēgta Endokrinoloģijas un Pulmonoloģijas nodaļa un tajās tiek veikta dezinfekcija.

RAKUS ir pārvietojusi pacientus un veikusi telpu dezinfekciju divās nodaļās pēc tam, kad slimnīcā nonāca viens no patversmes "Zilais krusts" klientiem, kurš inficējies ar Covid-19, informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Konkrētais pacients slimnīcā ārstējis kādu citu kaiti, vēl pirms tapa zināms par Covid-19 uzliesmojumu patversmē. Viņam nav bijuši nekādi slimības simptomi un Covid-19 analīzes veiktas tikai pēc publiskajā telpā izskanējušās informācijas.

Patlaban ir apzinātas visas konkrētā pacienta kontaktpersonas - kopskaitā 62 cilvēki. Pieci no tiem ir slimnīcas pacienti.

Divu nodaļu pacientus nācies pārvietot uz citām telpām, lai pienācīgi veiktu telpu dezinfekciju.

Tāpat ziņots, evaņģēlisko kristiešu draudzes nakts patversmē "Zilais Krusts" konstatēti vēl trīs jauni ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimušie, tādējādi kopējais sasirgušo skaits pieaudzis līdz 30, piektdien preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Daži no šiem inficētajiem pirms slimības konstatēšanas bija ārstniecības iestādēs, un, kā norādīja Perevoščikovs, vismaz divi kļuva par infekcijas avotiem citiem inficētājiem.

Tāpēc SPKC eksperts iesaka ārstniecības iestādēm pievērst papildu uzmanību tiem pacientiem, kuriem nav pastāvīgas dzīvesvietas. Šajos gadījumos tiek mudināts veikt īpašus piesardzības pasākumus.

Nakts patversmē „Zilais Krusts” uzstāda armijas teltis ar aprīkojumu

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, un situāciju, ka vienuviet saslimuši ir tik daudz cilvēki, tika nolemts patversmes teritorijā uzstādīt armijas teltis ...

gallery icon
61
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās