foto: scanpix
Ģimene no Uhaņas atklātā intervijā pastāsta baiso patiesību: "Te nav neviena, kas mums palīdzētu!"
2020. gada 7. februāris, 06:25

Ģimene no Uhaņas atklātā intervijā pastāsta baiso patiesību: "Te nav neviena, kas mums palīdzētu!"

Jauns.lv

Kāda ķīniešu ģimene intervijā BBC atklājusi skarbo realitāti, ar kādu nākas saskarties dzīvojot baisā vīrusa pašā epicentrā.

Vangu ģimene dzīvo Uhaņā un no pilsētas teritorijas nav izbraukuši kopš tās slēgšanas – 23. janvārī. Kopš tā laika vīruss inficējis jau ap 20 000 cilvēku visā pasaulē un paņēmis vairāk nekā 500 dzīvību. 

33 gadus vecā Vangu ģimenes locekle atklāj baiso cīņu par izdzīvošanu: 

“Kopš koronavīrusa uzliesmojuma mans onkulis jau ir miris, tēvs smagi slims, māte un tante sākušas nepārtraukti klepot un arī manam brālim sāk parādīties pirmie simptomi. Tēvam ir augsta temperatūra – ap 39 grādiem, viņš pastāvīgi klepo un elpo ar grūtībām. Mums palaimējies, ka dabūjām tēvam elpošanas aparātu, pie kura viņš ir pieslēgts 24 stundas diennaktī. Bet pats šausmīgākais – mēs nevaram viņu nogādāt slimnīcā, jo vienkārši vairs nav vietas,” stāsta Vangu ģimenes meita. 

“Mana mamma un tante katru dienu dodas uz slimnīcu, cerībā, ka būs atradusies brīva gultas vieta priekš tēva, bet pagaidām veltīgi. Uhaņā ir atvērti neskaitāmi karantīnas punkti, kuros var griezties pacienti ar nelieliem simptomiem, vai tie, kuriem ir aizdomas par saslimšanu, bet simptomi vēl nav parādījušies, bet cilvēkiem, kuri jau ir smagi slimi, netiek piedāvāta pat gultas vieta slimnīcā. Es patiešām ceru, ka tēvs saņems pienācīgu ārstēšanu, bet pagaidām neviens nav mums palīdzējis.”

Tāpat sieviete atklāj, ka jaunā slimnīca, kuru uzbūvēja 10 dienu laikā, ir domāta tikai tiem cilvēkiem, kuri šobrīd jau atrodas citās slimnīcās – viņi vienkārši tiekot pārvesti. “Resursi ir ierobežoti, taču inficēto skaits milzīgs. Mēs patiešām baidāmies un nezinām, kas notiks tālāk,” atzīst Vangu ģimenes pārstāve. 

“Ja es būtu zinājusi, ka Uhaņas robežas noslēgs 23. janvārī, mēs ar ģimeni jau sen būtu aizbraukuši. Šeit neviens nesniedz palīdzību. Es nezinu, vai tādi cilvēki, kā mēs, kas ieklausījās valdībā un palika Uhaņā, pieņēma pareizo lēmumu,” atzīst sieviete. 

10 dienu laikā uzbūvētā Huošenšanas slimnīca Uhaņā

Pēc 10 dienu intensīva darba celtnieki Ķīnā pabeiguši būvēt jauno slimnīcu Uhaņā, kurā paredzēts ārstēt ar koronavīrusu saslimušos. Jau šodien ...

gallery icon
16

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 563 cilvēkiem, no kuriem 73 miruši pēdējo 24 stundu laikā.

Saskaņā ar Ķīnas Nacionālās veselības komisijas datiem pieaudzis arī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits, sasniedzot 28 018. Pēdējās diennakts laikā apstiprināti 3694 jauni inficēšanās gadījumi.

No jaunajiem nāves gadījumiem 70 reģistrēti vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, bet pārējie trīs - citur Ķīnā.

Ķīnas ārstu sejas pēc ilgstoša darba maskās ar koronavīrusa pacientiem

Gan Ķīnas sociālajos tīklos, gan arī “Instagram” ātri izplatījušās mediķu bildes, kurās redzamas viņu sejas pēc diennaktīm ilga darba ar ...

gallery icon
9