foto: scanpix
Koronavīrusa jaunākais upuris – 9 mēnešus vecs zīdainis; pētnieki lēš, ka inficējušies jau ap 100 000 cilvēku
Esi vesels
2020. gada 27. janvāris, 13:51

Koronavīrusa jaunākais upuris – 9 mēnešus vecs zīdainis; pētnieki lēš, ka inficējušies jau ap 100 000 cilvēku

Jauns.lv

Ķīna ir pagarinājusi Jaunā gada brīvdienas, lai cīnītos ar nāvējošā koronavīrusa izplatību, kas nonāvējis jau 81 cilvēku. Lielbritānija, Francija, ASV un citas lielvalstis izstrādā plānu, kā evakuēt savus pilsoņus no vīrusa pārņemtās Uhaņas, ziņo britu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon
16

Vēl lielāka panika sākusies pēc tam, kad kāda Ķīnas zinātnieku grupa paziņojusi, ka, viņuprāt, ar konoravīrusu inficējušies krietni vairāki cilvēku, nekā tiek pausts oficiāli, proti, skaitlis sasniedzot jau 100 000. (Oficiāli paustais saslimušo skaits – 2800). 

Tāpat pētnieku grupa aplēsusi, ka līdz februāra sākumam Uhaņā vien varētu inficēties jau ap 350 000 cilvēku. 

Tiesa gan, neviens oficiāli šādu informāciju nav apstiprinājis, tāpēc neesot pamata ticēt, ka pētnieku izteiktie apgalvojumi ir patiesi. 

Tikmēr Honkongas Universitātes Li Kašina medicīnas fakultātes vadītājs Gabriels Leungs paziņojis, ka ar jauno koronavīrusu, visticamāk, inficējušies 44 000 cilvēku, nevis aptuveni 3000, kā apstiprinājušas Ķīnas varasiestādes.

Leungs, kurš konsultē Honkongas valdību par nepieciešamajiem pasākumiem cīņā pret vīrusa izplatību, prognozē, ka inficēto skaits divkāršosies ik pēc sešām dienām, ja varasiestādes neīstenos efektīvus preventīvus pasākumus.

Saskaņā ar viņa komandas veikto pētījumu, vīrusa uzliesmojums skars lielās pilsētas, piemēram, Pekinu un Šanhaju aprīlī vai maijā, bet norimsies jūnijā vai jūlijā.

Lai gan nav skaidrs, kā tieši vīruss izplatās, tas atgādina MERS koronavīrusu, kas nozīmē, ka cilvēki var inficēt viens otru arī vīrusa inkubācijas periodā vai laikā, kad tikko parādījušies pirmie simptomi.

Leungs norāda, ka vīruss, visticamāk, izplatās pa gaisu, tādēļ, lai ierobežotu tā izplatību, svarīgi, lai cilvēki izvairītos no uzturēšanās lielos ļaužu pūļos un nēsātu sejas maskas.

Pasaules Veselības organizācija nākamo 24 stundu laikā plāno vizīti Pekinā, lai apspriestu, kā rīkoties tālāk. Amatpersonas jau pagājušajā nedēļā nolēma, ka pasaules mēroga ārkārtas stāvokļa izsludināšana nav nepieciešama. Pagaidām nav zināms, vai šis lēmums tiks mainīts tuvāko 24 stundu laikā. 

Ķīnā apstiprināts jau 81 nāves gadījums, ko izraisījis koronavīruss. Jaunākais no upuriem – 9 mēnešus vecs zīdainis no Pekinas. 

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

Jau vēstīts, ka vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē reģistrēti 24 jauni nāves gadījumi. Apstiprinātu inficēšanās gadījumu skaits valstī kopumā pieaudzis par 769, un aptuveni puse no tiem ir Hubei, pavēstīja Nacionālā Veselības komisija. 461 inficētā stāvoklis ir nopietns.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīna sestdien noteica stingrākus ierobežojumus ceļošanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uhaņas pilsētā, no kurienes aizsākās bīstamās slimības izplatība, kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.