foto: Shutterstock
Kā pagatavot izcilu dzērienu imunitātei paša spēkiem
Esi vesels
2020. gada 22. janvāris, 06:49

Kā pagatavot izcilu dzērienu imunitātei paša spēkiem

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Lai ziemā neslimotu, svarīgi stiprināt imūnsistēmu un neļaut baciļiem un vīrusiem savairoties organismā. Priedes skujas ir labs vitamīnu avots, tajās ir C, B2, K, P vitamīns un karotīns, dažādas minerālvielas, piemēram, dzelzs, cinks, mangāns, selēns un jods. 

Skuju dzērieni

  • Savāc priežu skujas, nomazgā, ņem pusi saujas skuju un pārlej ar glāzi auksta ūdens. Sablendē, līdz ūdens iekrāsojas koši zaļā krāsā. Izkās caur sietiņu, nosmel putas un izdzer. Sākumā iedzer pāris malkus, lai organisms pierod pie tik spēcīga dzēriena, pēc tam lieto pa ⅓–½ glāzei dienā.
  • Skujas noskalo tekošā ūdenī. Katliņā liec savāktās skujas, pārlej ar ūdeni un viegli saspaidi, lai no skujām sāk izdalīties ēteriskās eļļas. Katliņu noslēdz un uz 24 stundām atstāj istabas temperatūrā. Tad liec uz plīts un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uz mazas uguns karsē 10 minūtes. Vēlreiz atstāj uz 24 stundām, pievieno citrona sulu. Dzer, atšķaidot ar karstu ūdeni, medu vai upeņu ievārījumu.
  • Divas ēdamkarotes priežu skuju aplej ar 1 glāzi verdoša ūdens un pusstundu karsē. Atdzesē, nokās, pievieno 1 ēdamkaroti medus, 2 tējkarotes dzērveņu sulas un 1 glāzi apelsīnu sulas.
  • 500 gramu svaigu skuju nomazgā, lieko ūdeni nosusini. Skujas sasmalcini ar šķērēm vai nazi. Aplej ar 1 litru novārīta auksta ūdens, pievieno 1 tējkaroti citronskābes vai piespied svaiga citrona sulu. Ļauj ievilkties 24 stundas, tad liec siltā ūdens peldē uz lēnas uguns 20 minūtes. Pēc tam atstāj ievilkties 3–4 stundas slēgtā traukā, nokās un dzer pa ½ glāzei 2–3 reizes dienā
  • 4 glāzes (140 g) nesasmalcinātu skuju applaucē ar 2–5 glāzēm verdoša ūdens, ko pēc 1 minūtes nolej. Skujas sasmalcini, aplej ar 3 glāzēm auksta ūdens un pievieno 1,5 tējkarotes citronskābes. Atstāj ievilkties 6–8 stundas, lieto pa ½–1 glāzei dienā.

Skuju uzlējumi

  • Imunitātes stiprināšanai priežu skuju dzēriens: 4 glāzes notīrītu, sasmalcinātu skuju pārlej ar 3 glāzēm auksta ūdens, pievieno nedaudz citrona sulas un ļauj ievilkties tumšā vietā 2–3 dienas. Nokās un lieto pa ½ glāzei 2 reizes dienā.
  • Sasmalcini priežu skujas un samaisi ar cukuru attiecībā 4:1. Divas ēdamkarotes cukurotu skuju aplej ar 1 litru auksta ūdens. Stundu nostādini, izkās un dzer pa ½ glāzei 2 reizes dienā.

Ievēro! Lieto vitamīnu dzērienus tikai tad, ja esi pārliecināta, ka tavas nieres ir veselas. Tie ir urīndzenoši un spēcīgi stimulē nieres.