foto: LETA
Svarīga informācija tiem, kuri ir asinsdonori
Asinsdonori Rīgā un Siguldā varēs saņemt uztura speciālista un fitnesa trenera konsultāciju.
Esi vesels
2019. gada 25. aprīlis, 23:28

Svarīga informācija tiem, kuri ir asinsdonori

Jauns.lv / LETA

Rīgā un Siguldā norisināsies "Kustinācijas enerģijas dienas" asinsdonori varēs saņemt uztura speciālista un fitnesa trenera konsultāciju, informēja Veselības ministrijā (VM).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kampaņas "Kustinācija" organizētās "Kustinācijas enerģijas dienas" norisināsies no 27.aprīļa līdz 11.maijam, un tajās iedzīvotāji aicināti iesaistīties asinsdonoru kustībā. Pasākumu laikā "Kustinācija" atgādinās, ka ir svarīgi rūpēties par savu veselību, kustoties vismaz 30 minūtes dienā piecas reizes nedēļā.

Pasākumu vadmotīvs ir "Palīdzi citiem, palīdzi sev!". VM norādīja, ka cilvēks, kurš jūtas vesels, enerģisks un aktīvs, vari sniegt atbalstu citiem, turklāt viena asins nodošanas reize palīdz glābt trīs cilvēku dzīvību, bet regulāras fiziskās aktivitātes un pareizs uzturs ir svarīga recepte asinsrites aktivizēšanai, kā arī kopumā uzlabo cilvēka dzīves kvalitāti.

Šī iemesla dēļ pasākumos fitnesa treneris Reinis Rudzītis un uztura speciāliste Ksenija Andrijanova donoriem bezmaksas konsultācijā palīdzēs izprast kustības un veselīga uztura nozīmi ikdienā. Asins ziedotājiem arī būs iespēja apmeklēt "Kustinācijas" bezmaksas treniņu, kas tiks organizēts maija sākumā.

"Kustinācijas enerģijas dienas" notiks sestdien, 27.aprīlī, no plkst.10 līdz 16 Siguldas Sporta centrā, 30.aprīlī no plkst.10 līdz 15 Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, tāpat 7.maijā "Kustinācijas" treniņš asins donoriem Rīgā, Ķīpsalā, bet 11.maijā - Siguldā.

Kampaņas "Kustinācija" īstenotāji uzsver, ka īpaši svarīgi kustēties pareizi ir digitālo iespēju laikā, kad lielu daļu savas dienas cilvēki pavada sēdus un lūkojoties datoru, telefonu un TV ekrānos. Mudinot kustēties regulāri, kampaņas īstenotāji vēlas akcentēt, ka fiziskās aktivitātes ir veids, kā rūpēties par savu veselību un arī atrast jaunus draugus.

Līdz šim kampaņā dažādās Latvijas vietās notikusi "Kustinācijas tūre", aicinot dienu aktīvāk pavadīt pašvaldību, nevalstisko organizāciju un uzņēmumu darbiniekus. Patlaban "Kustinācija" apmeklē skolas un bērnudārzus visā Latvijā, mudinot bērnus būt fiziski aktīviem. Ikvienam ir arī iespēja piedalīties bezmaksas nodarbībās, ko savās pašvaldībās īsteno kustības vēstneši. Kampaņā arī izstrādāti īpaši vingrojumu kompleksi dažādu vecumu cilvēkiem.

VM kampaņu "Kustinācija" organizē Eiropas Sociāla fonda projektā "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās