foto: Publicitātes
Trūkstošais elements svara zaudēšanā
Mājas aptieciņa
2018. gada 26. aprīlis, 09:50

Trūkstošais elements svara zaudēšanā

Karlīna Timofejeva

Ar pirmajiem, siltajiem saules stariem prātā klīst kārtējās pavasara uzmācīgās domas – kā tikt vaļā no liekajiem kilogramiem, kas nākuši klāt ziemas periodā? Kā veselīgi kļūt slaidākai? Mani šīs domas nomāc gan pavasarī, kad parasti ir gada vislielākais svars, gan arī pirms lielākiem dzīves notikumiem, piemēram, kāzas. Šoreiz meklēju atbildes, lai gatavotos laicīgi un spētu bez liekiem satraukumiem sagaidīt vasaru un kāzu dienu pašpārliecināta un vesela savās ķermeņa aprisēs. Galvenais noteikums – zaudēt svaru veselīgi, lai tas neatgrieztos ar uzviju vēlāk.

Ēst vai neēst – tāds ir jautājums

Ņemu talkā interneta plašumus, kuros var atrast gan noderīgu informāciju, gan veselību graujošus ieteikumus. Pārsteigumu rada šokējošās diētas, sākot ar mazuļu pārtikas diētu, militāro diētu, speciālo cepumu diētu, beidzot ar gaisa diētu, kurā jātur dakšiņa (bez ēdiena) pie mutes un jāiztēlojas, ka uz tās ir kāds gards ēdiens. Liekot lietā veselo saprātu, saprotu, ka man sākumā derēs tikai dažu ēšanas paradumu maiņa, piemēram, izvēlos atteikties no jebkādām “ātrajām uzkodām”, cenšos ieviest paradumu gatavot mājās pati, šokolādes uzkodas aizstāju ar augļiem (banānu, ābolu, apelsīnu). Tāpat savu pusdienu šķīvi veidoju pēc principa – mazliet gaļas un ogļhidrātu, vairāk dārzeņu. Pirmās dienas tiešām nav vienkāršas, ieradumu spēks darbojas diezgan cītīgi. Tomēr jau dažu dienu laikā ir jūtama lielāka enerģija un svars pamazām zūd. Piekrītu apgalvojumam, ka, lai veiksmīgi zaudētu svaru, lielākā nozīme ir tieši uzturam (80%) un tikai 20% sporta aktivitātēm.

Kustībā ir spēks

Nākamais uzdevums ir izprast savas ikdienas un sportiskās aktivitātes, kurās ir kādas konkrētas kustības. Pirms gada manās mājās ienāca kucēns, kuru aktīvi vadāju pastaigās 3 reizes dienā. Varu apgalvot droši – pēc gada jūtu daudz spēcīgāku muguru, svars ziemas periodā ir uzkāpis, tomēr ne tik daudz, cik iepriekš, kāju apmēri ir sarukuši. Regulāras pastaigas ne tikai nostabilizēs svaru, bet ļaus uzelpot skrienošajā ikdienā. Pēc savas pieredzes lielisks svara stabilizators ir arī tautiskās dejas. It īpaši šogad, Dziesmu un Deju svētku gadā, var lietderīgi savienot savu kaislību deju ar kārtīgu treniņu visam ķermenim. Divi mēģinājumi nedēļā ļauj kārtīgi izsvīst un, re, svars krīt!

Elements, kas trūkst daudziem

Ja par iepriekš minētajiem ieteikumiem ir dzirdēts daudz un dažādās variācijās, tad pilnīgs jaunums un pārsteigums man ir D vitamīna saistība ar svara pieaugumu vai zudumu. 2015. gadā zinātnieki Milānā ir veikuši pētījumu, kura rezultātā tika pierādīta D vitamīna saistība tieši ar šo izplatīto problēmu. Secinājums ir viens, ja cilvēks uzņem D vitamīnu pietiekamā daudzumā, svars krīt. Šo informāciju savienoju ar personīgajiem analīžu rezultātiem, kuros parādās mans kritiskais D vitamīna stāvoklis. Esmu atradusi ērtāko un efektīvāko veidu kā uzņemt D vitamīnu – uztura bagātinātājs LYL sunD3. Izsmidzināmais šķidrums spreja veidā ar saldinātāju un dabīgo apelsīna garšu jāiepūš tikai vienu reizi dienā. Tieši šim produktam mani piesaistīta ērtums, dabīgais D3 vitamīns, ilgā izmantošana (līdz 4 mēnešiem), draudzīgā cena. Viens pūtiens un varu būt droša, ka D vitamīns manā organismā palīdzēs man sasniegt svara zuduma mērķi!

foto: Publicitātes

Secinājums ir viens – nav tik vienkārši ievērot visus elementus. It īpaši uztura ieradumu maiņa sākumā nepadodas tik viegli kā cerēts. Tomēr aktivitātes manā gadījumā ir pilnīgi aizpildītas un trūkstošo elementu - D vitamīnu uzņemu katru dienu garšīgā un maciņam draudzīgā veidā. Varu būt droša, ka šī kombinācija uzturs, aktivitātes un D vitamīns ļauj man veselīgi un saudzīgi zaudēt liekos kilogramus, lai prieks par paveikto var izpausties tuvākajā nākotnē.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL love your life®