Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Atradām! 3 jaunas diētas, kurām IR rezultāts
Pirms liec ko mutē, pārbaudi, vai saturā minēts nātrija sāls. Sāls ir atbildīgs par šķidrumu, kas uzkrājas ap tavu vidukli. Atteikšanās no sāls palīdz izvadīt no organisma urīnskābi, kas krājas muskuļos.
Esi vesels

Atradām! 3 jaunas diētas, kurām IR rezultāts

Jauns.lv

Visi runā par diētām. Viena sabojā jūsu ādu, otra ir pārāk sarežģīta, bet trešā tiešām liek samazināt izmērus. Te apkopotas pašlaik populārākās un veiksmīgākās diētas. Seko mūsu piedāvātajam plānam!

Plakanā vēdera diēta

Vislabāk noder: lai zaudētu savu apaļīgo puncīti.

Tu vari zaudēt

gandrīz 7 kg mēnesī.

Šī diēta veļas pāri Amerikai kā īsta viesuļvētra. Tā palīdzēs svara samazināšanu sākt tieši ar jūsu vēderu, jo vēdera tauki palielina risku saslimt ar sirds asinsvadu slimībām, diabētu un citām hroniskām kaitēm daudz vairāk nekā tauki citās ķermeņa vietās. Sākam ar lielo četru dienu PRETAPTAUKOŠANĀS plānu – tas izvadīs no organisma visu, kas veicina svara pieaugumu.

Pretaptaukošanās plāna likumi:
Atsakies no sāls

Tas attiecas uz visu, ieskaitot pusfabrikātus un gatavus ēdienus. Pirms liec ko mutē, pārbaudi, vai saturā minēts nātrija sāls. Sāls ir atbildīgs par šķidrumu, kas uzkrājas ap tavu vidukli. Atteikšanās no sāls palīdz izvadīt no organisma urīnskābi, kas krājas muskuļos. Sievietes, kas izmēģināja diētu, atteicās no pastas, banāniem un maizes. Tā vietā viņas ēda nedaudz balto vai brūno rīsu.

Atsakies no ēdieniem, kas veicina gāzu uzkrāšanos

Tas nozīmē, ka jāizvairās no ziedkāpostiem, brokoļiem, diedzētiem asniem, kāpostiem, un sīpoliem.

– košļājamai gumijai. Tā liek jums norīt gaisu, arī tas veicina vēdera uzpūšanos.

– alkoholam vai alkoholiskajiem kokteiļiem. Tajos ir pārāk daudz cukura.

– kafijai, tējai, karstajai šokolādei vai augļu sulām. Šie dzērieni ar augstu skābju saturu kairina zarnas.

Diēta pret krunciņām

Vislabāk noder: lai tu izskatītos jaunāka.

Tu vari zaudēt

4,5 kg mēnesī.

Šī diēta sola, ka astoņās nedēļās vari likt tikšķēt savam bioloģiskajam pulkstenim tā, it kā tas būtu jaunāks par 20 gadiem. Tikai diēta jāapvieno ar vingrojumiem. Šī diēta sola, ka tu pēc diviem mēnešiem izskatīsies jaunāka.

Produkti, kas liek izskatīties vecākai:
Baltie produkti:

pasta, rīsi, maize un cukurs.

Smilškrāsas produkti: smalkmaizītes, virtuļi, kūkas, cepumi, pīrāgi.

Alkohols:

to var lietot tikai īpašos gadījumos, jo alkohols ādu padara krietni vecāku.

Cukurotas brokastu pārslas: ēd tikai pārslas bez cukura, putras un musli.

Produkti, kas liek izskatīties jaunākai:

Proteīns: olas, putnu gaļa bez ādas, zivis, jūras produkti, jogurts, „tofu” siers, pākšaugi.

Tauki:

rieksti, sēklas, lasis, avokado.

Svaigi dārzeņi (jāēd neapstrādāti): spināti, paprika, tomāti, burkāni, brokoļi.

Kvalitatīvas šķiedrvielas:

augļi, brūnais rīss, pilngraudu maize.

Diēta, kas nav diēta

Vislabāk noder tām, kas baidās no diētām.

Tu vari zaudēt

1,8 kg mēnesī.

Tā noderēs, ja vēlies zaudēt svaru viegli, neizvēloties īpašus produktus.

Ko darīt?

Vienkārši katru dienu uzturā samazini 500 kalorijas vai iztērē tās, vingrojot, skrienot, braucot ar velosipēdu... Vai arī samazini tikai 250 kalorijas, bet otras 250 kalorijas iztērē fiziskos vingrinājumos.

250 kalorijas vari iztērēt:

-        20 minūšu skrējienā.

-        30 minūtes braucot ar riteni.

-        60 minūtes spēlējot golfu vai pastaigājoties ātrā solī.

-        60 minūtes pastaigājoties ar suni.

Lai zaudētu 250 kalorijas, katru dienu tev jāatsakās no…

-        2 tasēm kafijas ar pienu.

-        2 glāzēm baltvīna.

-        riekšavas Brazīlijas riekstu.

-        piena kokteiļa vai banāna.

-        lielas bļodas ar musli vai pārslām (izmantot tikai kafijas krūzīti).

Lai tev veicas!

Diētai jābūt veselīgai. Komentē diētas ārste Lolita Neimane

«Pirmā diēta man šķita gaužām apšaubāma. Ja nu vienīgi to izvēlētos kāds mītisks varonis, kurš ieēd sāli, tad cukuru un pa virsu uzdzer šņabi! Varbūt šādā gadījumā minētie ieteikumi varētu iedarboties, taču citādi neredzu iemesla, kādēļ, mēnešiem atsakoties no kafijas, tējas un kāpostiem, būtu iespējams zaudēt pat septiņus kilogramus. Piekrītiet, rezultāts solīts visai iespaidīgs! Redzu šai diētai divus kritiskos punktus: pārāk daudz un apgrūtinošu ierobežojumu un pārāk dāsns solījums. Visticamāk, tik liela svara zuduma nebūs, tādēļ vājētājam zudīs iedvesma. Visbeidzot trūkst norāžu par vēlamo ēdienkarti, tādēļ var gadīties, ka cilvēks, atsakoties no sarakstā uzskaitītā, ēdīs baltmaizi (kas taču nav ne sāļa, ne salda!) pilnām mutēm un pretēji vēlamajam kļūs tuklāks. 

Otrai diētai manā skatījumā nav ne vainas. Sejas ādai kaitējošo produktu skaitā tiešām minēti tādi, kas varētu iespaidot zarnu trakta darbību, savukārt alkohols (bieži un lielās devās) patiesi nevienu nav glītāku padarījis! Savukārt šīs diētas atļautie produkti viens pret vienu atbilst normāliem veselīga uztura ieteikumiem.

Par trešo diētu man arī iebildumu nebūtu, ja nu vien tik, ka fiziskās aktivitātes vēlams saistīt ar ēšanas paradumu maiņu!»   

Diētas jāvērtē ar prātu. Komentē veselīga dzīvesveida kluba „Figūras draugi” vadītāja Inga Pūce

«Gaužām apšaubāms ir pirmās diētas nosaukums „Plakanam vēderam”. Aptaukošanās nevar skart tikai un vienīgi lokālu ķermeņa daļu. Apaļīgs vēderiņš citādi tievam cilvēkam drīzāk varētu būt stāsts par nepietiekami attīstītu vēderpresi. Turklāt sievietei pēc 25 gadu vecuma plakans vēders visai bieži ir grūti sasniedzams sapnis, jo anatomiski tas vairs īsti nav iespējams. Tādējādi neviena diēta nav izmantojama lokāliem mērķiem. Savukārt, ja vēdera apaļo formu stimulē gāzu veidošanās, visticamāk, vainojama disbakterioze un palīdzēs nevis dīvaina diēta, bet gan ārsta padoms, īpašs uzturs un medikamenti!

Esmu sabalansēta uztura piekritēja, tādēļ neizprotu, kādēļ otrajā – skaistuma diētā ieteikts atteikties no rīsiem un makaroniem! Dzeltenā rases pārstāvji pārsvarā pārtiek no rīsiem, un viņu sievietes taču izceļas ar savu brīnišķīgo sejas ādu! Nav pareizs arī formulējums atteikties no kāda produkta krāsas dēļ – arī, piemēram, redīsi ir balti un vai tādēļ aizliedzami? Tiesa, ka cukurs būtu jālieto mazāk, jo tā pārmērības patiešām mēdz «izsist» uz ādas pinnes. Arī alkohols kaitē skaistumam, jo aknām jātiek galā ar etilspirta izvadīšanu, nevis jāaktivizē vitamīnu sintēze, kas ir viens to uzdevumiem! Tiktāl par aizliegumiem. Vēlamā uztura ieteikumi – kā no grāmatas, jālūko tik, lai riekstu nebūtu pārāk daudz, jo tie tomēr ir ļoti bagāti ar kalorijām.

Svarīgi, ar kādu starta svaru uzsākama „Diēta, kas nav diēta”, kā arī kādu slodzi izvēlamies. 60 minūšu pastaiga ar suni nav gluži tas pats, kas 30 minūšu mīšanās ar velotrenažieri. Proti, galvenais, lai slodzes būtu aerobas, tādas, lai smadzenēm netrūktu skābekļa un vienlaikus «degtu» tauki.. 20 minūšu skrējiens tuklam cilvēkam jau vērtējams kā anaeroba slodze, kuras laikā rodas aizdusa, pazeminās skābekļa un cukura līmenis asinīs.»


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock