
Izbaudi īsto Latvijas garšu - gatavo jaunos kartupeļus!

Vasara Latvijā nav iedomājama bez jaunajiem kartupeļiem. Šie mazie bumbuļi iemieso sezonas svaigumu, vienkāršību un siltas bērnības atmiņas. Jaunie karupeļi nav tikai piedeva – tie kļūst par galveno ēdienu. Ja vēlies pārsteigt ģimeni vai draudzenes ar vienkāršiem, bet garšas ziņā izcilajiem ēdieniem, lasi tālāk un iedvesmojies!
Kāpēc jaunie kartupeļi ir tik īpaši?
Jaunie kartupeļi satur vairāk ūdens un mazāk cietes, tāpēc tie ir mīksti, bet ne sausi. Tos nav jāmizo – pietiek tikai nomazgāt un uzreiz var izmantot. Kartupeļu maigā garša tos padara par lielisku pamatu gan viegliem, gan sātīgiem ēdieniem. Tie lieliski sader ar vasaras zaļumiem, sviestu, dillēm un piena produktiem.
Garšas kombinācijas, kas nekad nepieviļ
Lai ēdiens no jaunajiem kartupeļiem būtu patiešām baudāms, izvēlies dabiskas piedevas. Piemēram, karote skābā krējuma, šķipsna svaigu dillīšu vai viegls ķiploku sviests var pilnībā mainīt ēdiena raksturu. Ja vēlies eksperimentēt – pievieno kazas sieru, avokado mērci vai grauzdētus dārzeņus.
Viegli, ātri un sezonāli
Vienkāršība ir šī ēdiena galvenais trumpis. Ar minimālu piepūli Tu vari pagatavot ēdienu, kas garšo kā no restorāna. Galvenais ir izmantot svaigus, vietējos produktus. Pat tikai cepti jaunie kartupeļi ar jūras sāli un olīveļļu var būt īsts gardums, ja tos pasniedz ar vasaras salātiem.
Sāc jau šodien!
Jaunie kartupeļi ir vasaras sezonas dārgums, ko nedrīkst palaist garām. Iekļauj tos savā ēdienkartē un izbaudi dabisku, vienkāršu un veselīgu uzturu, kas sildīs gan vēderu, gan sirdi.