Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Delikatese – jaunie kartupeļi

Sastāvdaļas
Kas var būt labāks par jaunajiem kartupelīšiem – vārītiem ar mizu, piciņu sviesta un dillītēm!... Taču ir vēl daudz veidu, kā tos apēst gardu muti, priecājoties par īsteno Latvijas vasaras garšu.

Pagatavošana

1
Pamatrecepte 1 kg jauno kartupeļu ar mizu liec verdošā sālsūdenī, pievieno 1 tējk. ķimeņu un 1 lauru lapu un izvāri gatavus (20–25 minūtes). Pēc tam nokās, izkarsē un nomizo.
2
Cits variants- Izkausē 100 g sviesta un pārlej kartupeļiem. Pārkaisi ar jūras sāli un 4 ēdk. sakapātu maurlociņu.
3
Cits variants- Sausā pannā apgrauzdē 2 tējk. ķimeņu, ieber miezerī un smalki saberz. Tikpat smalki sakapā 4 pētersīļu un 4 diļļu zariņus un mazu maurlociņu buntīti. Visu samaisi ar 750 g trekna biezpiena, 2–3 ēdk. lineļļas, sāli un maltiem pipariem.
4
Cits variants- Divas krāsainas paprikas pākstis sagriez 4 daļās, iztīri sēklas un, ja vēlies, ar dārzeņu nazi nomizo plānu miziņu. Liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 180 grādu karstā krāsnī 20–30 minūtes. Tikmēr sakapā 3 ķiploka daiviņas un 1 sarkano čili pāksti. Gabaliņos sagrieztu papriku sablendē kopā ar ķiplokiem, čili, 2 ēdk. sarkanvīna etiķa, 60 ml olīveļļas, 1 tējk. maltas saldās paprikas un ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu. Pieber sāli pēc garšas.
5
Cits variants- Ņem tik daudz eļļā konservētu anšovu fileju vai marinētu brētliņu, cik kartupeļu izvārīts. Lieko eļļu vai marinādi nosusini papīra dvielī. Sakapā pētersīļu lapiņas vai diļļu zaļumus. Uz katra kartupeļa, kas ielikts šķīvī, uzliec pa 1 tējk. krējuma un 1 anšovu vai brētliņu fileju. Pārkaisi ar zaļumiem un maltu aso papriku. Sevišķi labi garšo, ja tā ir kūpinātā paprika.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni