Īsts gardums – ar mizu vārīti jaunie kartupeļi
foto: Shutterstock
Dzīvesstils

Īsts gardums - ar mizu vārīti jaunie kartupeļi

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Visas trīs receptes paredzētas 4–6 personām.

Īsts gardums – ar mizu vārīti jaunie kartupeļi...

Vārīti kartupeļi

1 kg jauno kartupeļu
jūras sāls

Kartupeļus rūpīgi notīri un nomazgā, vislabāk ar suku. Liec verdošā sālsūdenī un izvāri mīkstus. Nokās, gareniski iegriez un iekaisi dažus jūras sāls graudiņus.

Krēma pamatam

250 g trekna skābā krējuma
250 g jogurta bez piedevām

Abus produktus rūpīgi sakul un sadali trīs porcijās.

foto: Shutterstock

1. Laša krēms ar kaperiem un dillēm

80 g kūpinātas laša filejas
10 g kaperu
1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
sāls, malti pipari

Lasi sagriez smalkos gabaliņos, kaperus sakapā un samaisi ar vienu pamatkrēma porciju. Iemaisi dilles, sāli un piparus.

2. Lociņu krēms ar papriku

2 ēdk. sakapātu maurlociņu
malta paprika
sāls, malti pipari

Visus produktus samaisi ar otru pamatkrēma porciju.

3. Redīsu un krešu krēms

6 redīsi
50 g kressalātu
sāls, malti pipari, cukurs

Redīsus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Ja kressalāti ir prāvāki, tos sakapā. Redīsus un kressalātus iemaisi trešajā pamatkrēma porcijā, pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura.

foto: Shutterstock