Podiņā gatavoti jaunie kartupeļi ar cūkgaļu un sēnēm
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 500 g cūkgaļas
- 250 g šampinjonu
- 250 g sīpolu
- 50 g speķa
- 1 ola
- 2 ēdk. krējuma
- 2 ēdk. sakapātu diļļu
- eļļa
- sāls, malti pipari
Produktu sagatavošana prasa mazliet vairāk darba nekā citkārt, bet rezultāts ir pūļu vērts – sautējums sanāk gards un aromātisks.
Pagatavošana 46 porcijas
1
Speķi sagriez smalkos gabaliņos. Cūkgaļu sagriez mazos gabaliņos. Sēnes sagriez šķēlītēs, pusi sīpolu sakapā. Kartupeļus nomizo.
2
Lielā pannā izkausē speķi un apcep gaļas gabaliņus. Izņem no pannas.
3
Liec pannā atlikušajās taukvielās sēnes un pusi sīpolu un viegli apcep.
4
Kartupeļus un atlikušos sīpolus sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno olu, krējumu, dilles, gaļu, apceptos sīpolus un sēnes. Pieber sāli un piparus.
5
Podiņu iezied ar eļļu, ieliec maisījumu.
6
Podiņu ievieto aukstā cepeškrāsnī, noregulē uz 180 grādu karstumu un cep aptuveni pusotru stundu.