Pagatavo līdaku - tu to vari!
foto: Mi
Ugunskurā cepta līdaka
Garšīgi

Pagatavo līdaku - tu to vari!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Ja vēlies savā uzturā vairāk vietējo un veselīgu produktu, tad līdaka var kļūt par īstu atklājumu. Šī Latvijas ūdeņos sastopamā plēsīgā zivs pārsteidz ne tikai ar savu izteiksmīgo garšu, bet arī ar daudzveidīgajām iespējām virtuvē. Rakstā uzzināsi, kāpēc līdaka ir vērtīga un noderīga ēdienkartē, un kā vari to iekļaut savā ēdienu sarakstā bez sarežģītām receptēm.

Veselīga izvēle – līdakas uzturvērtība

Līdaka ir bagāta ar olbaltumvielām, tā satur maz tauku un ir laba izvēle, ja vēlies ēst vieglu un liesu maltīti. Turklāt tā satur B grupas vitamīnus, selēnu un fosforu, kas ir svarīgi tavai enerģijai un imunitātei. Šī zivs ir piemērota arī sievietēm, kas vēlas rūpēties par savu veselību, taču izvairās no treknākām zivīm, piemēram, laša vai skumbrijas.


Līdaka virtuvē – radošs izaicinājums

Atšķirībā no citām zivīm līdaka prasa nedaudz vairāk uzmanības, jo tai ir daudz asaku. Taču līdaku vari izmantot gan kotletēs, gan sautējumos, gan arī kā galveno sastāvdaļu zupās vai pildījumos. Ja vēlies variēt un radīt ko jaunu, līdaka būs lielisks pamats tavām radošajām kulinārijas idejām.


Kāpēc izvēlēties vietējo līdaku

Atbalstot vietējo zvejniecību un izvēloties Latvijas līdakas, tu rūpējies ne tikai par savu uzturu, bet arī par ilgtspējīgu patēriņu. Turklāt svaigi nozvejota līdaka garšos pavisam citādi nekā importētas zivis no lielveikalu letes.