Līdakas frikadeles ar garnelēm
Sastāvdaļas
- 1 kg līdakas fileja
- 75 g garneles
- 2 sīpoli
- 2 vārīti burkāni
- 1 sarkanā paprika
- 4 ķiploka daiviņas
- 3-4 cietas maizes šķēles
- muskatrieksts
- 2-3 lauru lapas
- 3-4 smaržīgie pipari
- sāls, svaigi malti pipari
Kad viesībām nepieciešams kas īpašāks, bet budžets tomēr ir ierobežots, šī būs īstā recepte, kurā minimāliem līdzekļiem panākts restorāna cienīgs ēdiens.
Pagatavošana
1
Zivs fileju samal gaļas maļamā mašīnā kopā ar vienu sīpolu, ķiplokiem un ,maizīti, kas izmērcēta pienā vai ūdenī. Pievieno pēc garšas sāli, piparus, muskatriekstu un visu sajauc.
2
Burkānus un papriku sagriez mazos kubiņos un piejauc klāt zivs masai. No masas ar mitrām rokām izveidot bumbiņas, katras bumbiņas vidū ieliec pa 1-2 garnelēm.
3
Uzvāri ūdeni, iepriekš pievienojot sāli, smaržīgos piparus, lauru lapas un četrās daļās sagrieztu sīpolu. Šajā ūdeni nelielām porcijām novāri frikadeles.