Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Aigara Jansona foto

Līdaka uz ugunskura

Sastāvdaļas
Līdaku ar nelielu pacietību un prasmi var noķert teju katrā Latvijas ūdenstilpē. Šo recepti vari likt lietā katrā ugunskura vietā, kamēr gatavojas, cope var turpināties!

Pagatavošana

1
Ir grūti atrast dabisku ūdenskrātuvi, kurā nedzīvotu līdakas. Te nerunāsim pa audzētavām vai citādi slēgtām privātām ūdenstilpēm, kuru īpašnieki cīņai pret šo universālo plēsoņu izmanto dažādas metodes. Līdaku var noķert (vienalga, kā – ar spiningu vai ēsmas zivtiņu) no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Lūdzu, tikai atceries tās minimālo garuma mēru – tieši pusmetrs vai 50 centimetru!
2
DARI TĀ: līdaku izķidā, zvīņas atstāj. No vēdera abām pusēm izgriez muguras asakas, izņem tās ārā, jo līdaka ir bieza un var neizcepties. Pasāli, sapiparo, novieto uz koka žāklītes, liec gatavoties pie ugunskura. Tikmēr cope var turpināties.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni