Vēl vari pagūt - gardas uzkodas ar svaigiem redīsiem
foto: Mi
Redīsu salāti ar olu
Garšīgi

Vēl vari pagūt - gardas uzkodas ar svaigiem redīsiem

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Redīsi ir ne tikai veselīgi, bet arī daudzpusīgi. Šie kraukšķīgie un pikantie dārzeņi var papildināt jebkuru ēdienu, piešķirot tam svaigumu un izsmalcinātu garšu. Ja vēlies uzzināt, kā iekļaut redīsus savā ēdienkartē, šeit ir dažas idejas, kā izmantot šo brīnišķīgo dārzeni salātos, krēmos un vrapos.

Salāti ar redīsiem – viegli un veselīgi


Svaigi salāti ar redīsiem ir lielisks veids, kā pievienot zaļumus un vitamīnus savai dienai. Redīsi salātiem piešķir ne tikai kraukšķīgumu, bet arī garšu. Tie lieliski sader ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, gurķiem, tomātiem un avokado. Lai vēl uzlabotu salātu garšu un pievienotu tiem svaigumu, papildini tos ar vieglu olīveļļas un citrona mērci. Šādi salāti būs ideāli gan pusdienām, gan vieglām vakariņām.


Krēms ar redīsiem – gardums un veselība vienā bļodā


Ja vēlies ko krēmīgāku, izmēģini krēmu ar redīsiem. Šis ēdiens var būt lielisks papildinājums uzkodām vai arī pildījums maizei. Krēmā saskanīgi satiekas redīsu asums un biezpiena vai jogurta krēmīgums. Šāda veida krēms ir bagāts ar vitamīniem un palīdz uzlabot gremošanu, kā arī ir ļoti viegli sagatavojams.


Vraps ar redīsiem – ātri pagatavojams un gards


Ja vēlies pagatavot ko ēdamu skrējiena tempā, vraps ar redīsiem būs lieliska izvēle. Redīsi te var kalpot kā pildījums, ko var kombinēt ar citiem dārzeņiem, piemēram, burkāniem vai salātiem. Pievieno proteīnu avotus, piemēram, vistas vai humusu, un vraps kļūs gan garšīgs, gan uzturvērtīgs.