Uzlādē pavasara enerģiju - idejas četriem gardiem ēdieniem
foto: Mi
Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem
Garšīgi

Uzlādē pavasara enerģiju - idejas četriem gardiem ēdieniem

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Pavasaris ir laiks, kad daba mostas un, atbilstoši sezonai, gribas baudīt vieglākus, atsvaidzinošākus ēdienus. Zaļumi, vieglās mērces kļūst par galvenajām virtuves sastāvdaļām. Te būs idejas dažādām pavasara garšām!

Pavasara mundruma mērce


Šī mērce ir ideāla, lai piešķirtu dzīvotspēju jebkuram ēdienam. Ar to varēsi dažādot garšu gan dārzeņiem, gan zivīm, gan gaļai. Zaļie garšaugi, piemēram, jaunās skābeņu un pieneņu lapiņas, jaunie pavasara lociņi - kopā ar citronu sulu vai jogurtu padarīs mērci atsvaidzinošu un gaisīgu. Tā ir lieliska izvēle pavasara maltītēm, kas sniedz vieglumu un enerģiju.


Pavasara zaļumu zupa


Zaļumu zupa pavasarī ir vienkārši nepieciešama! Svaigi zaļumi kā jaunās skābeņu un nātru lapas, spināti un citi pavasara zaļumi ir šīs zupas galvenās sastāvdaļas. Pievienojot zupai nelielu daudzumu kartupeļu vai burkānu, iegūsi siltu un barojošu ēdienu, kas lieliski derēs vēsākām pavasara dienām.


Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem


Ja vēlies ko sātīgāku, skābenes un lakši piešķirs zupai patīkamu skābumu un svaigu garšu. Šis ēdiens ir ideāls, lai uzlabotu imunitāti pavasara sezonā. Skābenes ir bagātas ar C vitamīnu, un tas palīdzēs saglabāt mundrumu.


Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām


Pavasarī neiztikt bez gardiem pīrāgiem. Siers un paipalu olas ir lieliska kombinācija, kas  sniedz gan sātīgu, gan izsmalcinātu garšu. Šis ēdiens būs lielisks papildinājums ikvienai pavasara maltītei.
Izmēģini šos ēdienus, lai ienestu pavasara svaigumu un dzīvotspēju savā virtuvē!