Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pavasara zaļumu zupa

Sastāvdaļas
  • 2 lielas saujas skābeņu
  • 2 lielas saujas nātru lapu
  • 3–4 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 1 ola
  • pavasara zaļumi, kapāti
  • sāls, pipari pēc garšas
  • skābais krējums pasniegšanai
Pavasaris sākas ar dārza darbiem, putnu dziesmām? Tā pavisam tas sākas, kad ieēsta pirmā skābeņu zupiņa! Nebaidies likt klāt arī nātres, tās satur daudz dzelzi un C vitamīnu, to, kas vajadzīgs organismam pēc garās ziemas.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo, noskalo un sagriez nelielos kubiņos. Sīpolus nomizo un sakapā. Liec kartupeļus verdošā ūdenī un vāri 2–3 minūtes. Pievieno sīpolus un turpini vārīt uz vidēji stipras liesmas, līdz kartupeļi ir gatavi.
2
Skābenes un nātru lapas noskalo, pārlasi, nosusini un sagriez nelielās sloksnēs, liec pie kartupeļiem un uz mazas uguns vāri 5 minūtes.
3
Olu viegli sakul. Ar putojamo slotiņu vai dakšiņu verdošās zupas viducī iegriez virpuli, kurā tievā strūkliņā ielej sakulto olu. Pievieno sāli un piparus.
4
Lej zupu pa šķīvjiem, pārkaisi ar pavasara zaļumiem un ieliec karoti auksta skābā krējuma. Gatavs ēšanai!

Pievienot komentāru

Zupas