Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem

Sastāvdaļas
  • 500g gaļa pēc izvēles
  • 250g skābenes
  • 2 buntītes ar lakšiem
  • 3-4 cieti vārītas olas
  • 2-3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari
Kura zupa vēl ar savu krāsu un garšu var tik uzkrītoši vēstīt: "Pavasaris klāt"!

Pagatavošana 3 porcijas

1
No gaļas gabala uzvāra buljonu. Zupai būs nepieciešams apm. 1l buljona. Gaļu izņem no buljona un sagriež mazākos gabalos.
2
Burkānus sagriež ripiņās, sīpolus smalki sakapā. Burkānus un sīpolus apcep pannā un pievieno buljonam. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un arī pievieno buljonam. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 25 min. Pašās beigās pievieno noskalotus un sagrieztus zaļumus - skābenes un lakšus.
3
Porcijas šķīvos saliek gaļu, pārlej ar zupu un pievieno sagrieztas vārītas olas. Pasniedz ar krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas