Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pavasara mundruma mērce

Sastāvdaļas
  • 100 g jaunu skābeņu lapu
  • 100 g rukolas
  • 60 g jaunu pieneņu lapu
  • 1 maza buntīte pavasara sīpoliņu ar lokiem
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. svaigi rīvēta cietā siera
  • 2 ēdk. skābā krējuma
  • 1–2 ēdk. baltvīna etiķa
  • 12 melnās olīvas bez kauliņiem
  • sāls, svaigi malti pipari, cukurs
Mērce ir lietojama uzreiz un nav paredzēta uzglabāšanai. Ja garša šķiet par asu, var pievienot vairāk krējuma un siera. Labi garšo kā piedeva dārzeņu zupām, grilētai gaļai un zivīm un arī vienkārši kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus ķiplokus smalki sagriez. Zaļumus, arī pavasara sīpoliņus, noskalo, rūpīgi nosusini un sakapā. Olīvas sagriez plānās šķēlītēs.
2
Dziļā traukā ieber ķiplokus, zaļumus, sieru, pievieno etiķi, krējumu un garšvielas un visu sablendē.
3
Pagaršo, pēc vajadzības pievieno vēl sāli vai citas garšvielas un iemaisi olīvas.

Pievienot komentāru

Mērces