Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām

Sastāvdaļas
  • 7 filo mīklas loksnes
  • 175g svaigais siers
  • 150g siers Fetaki
  • 100g spināti
  • 1 puravs
  • 2 vistas olas
  • 6 paipalu olas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • eļļa
Vai pavasarim ir garša?! Daudzi atbildēs, ka tas garšo pēc kļavu un bērzu sulām. Iespējams pēc lakšiem. Taču mēs piedāvājam nogaršot šo maigo un trauslo pīrāgu. Izmēģinot šo recepti, jūs piekritīsiet, tieši šādi garšo pavasaris! ;)

Pagatavošana 4 porcijas

1
Puravu sagriež uz pusēm, izskalo smiltis un sagriež smalkāk. Ķiplokus notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā puravus un ķiplokus līdz puravi ir mīksti. Pievieno spinātus, cep vēl 1-2 min.
2
Vistas olas sakuļ, pievieno svaigo sieru un Fetaki sieru un sakuļ vēlreiz. Tad iemaisa apceptus puravus ar spinātiem.
3
Karstumizturīgā formā ieklāj četras mīklas loksnes, pa virsu liek 3-4 ēd.k. pildījumu, tad ieklāj atlikušās mīklas loksnes un liek pārējo pildījumu. Ar karoti izveido sešas bedrītēs un katrā iesit pa paipalu olai. Cep 180 grādos apm. 30 min. Pīrāgu atdzesē, sagriež porcijas gabalos un pasniedz.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi