Viena rīve - cietajam sieram, cita - korejiešu burkāniem. Galvenais, kas jāzina par rokas rīvēm
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Viena rīve - cietajam sieram, cita - korejiešu burkāniem. Galvenais, kas jāzina par rokas rīvēm

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Nav nekā vienkāršāka, kā nopirkt sakņu rīvi – ieej saimniecības veikalā un izvēlies kādu no plašā piedāvājuma. Visbiežāk tā būs četrstūra formas, ar dažādām rīves virsmām. Tomēr rīvju pasaule ir daudz plašāka.

Patiesībā katra rīve ir domāta citam mērķim – viena cietā siera rīvēšanai, cita citrusaugļu miziņām, vēl kāda tikai ķiplokiem. Protams, visu var sarīvēt arī uz klasiskās rīves, tomēr ērtāk darboties ar speciālajām rīvēm.

Vai vajag visas?

Universālā dārzeņu rīve. Šādai rīvei parasti ir kvadrātveida forma un četri dažādi asmeņi, lai sasmalcinātu produktus lielākos vai smalkākos gabaliņos, pat biezeņos.

Rīve korejiešu burkāniem.  Ar to var viegli sasmalcināt burkānus (arī citus produktus) tievos salmiņos. Rīvei ir zobveida asmeņi, kas izkārtoti vienā vai vairākās rindās.

Rīve biezenim. Tai ir ļoti mazi, asi padziļinājumi, tāpēc, rīvējot dārzeņus vai augļus, sanāk biezenis.

Rīve cietajiem sieriem. Arī šai rīvei ir smalki un asi izciļņi, kas gādā par to, lai siers smalcināšanas laikā nesaliptu.