OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2014. gada 22. septembrī, 06:36

Gaļas bumbiņas ar rīsiem un rīvētu sieru

Gaļa ir viens no svarīgākajiem olbaltumvielu avotiem uzturā. Tāpēc padalīsimies ar vēl vienu recepti, kura sniedz iespēju pagatavot gardu maltīti.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Maltai gaļai pievienot rīsus, olu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā.

2

Burkānus sarīvēt, sīpolus un ķiplokus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept eļļā timiānu, sīpolus, ķiplokus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus un sautēt vēl 3-4 min. Šajā mērcē ielikt gaļas bumbiņas, apsegt ar vāku un sautēt līdz bumbiņas gatavas. Pārkaisīt ar 3/4 siera, apmaisīt, apsegt ar vāku un uz 5 min. atstāt ievilkties.

3

Pasniedz pārkaisot ar atlikušo sieru.