Ātrie padomi virtuvē: ja siers līp pie rīves vai biezzupa par šķidru
foto: Unsplash
Ja rīvē pusmīkstu sieru, tas mēdz pielipt pie rīves. Rezultātā nesanāk skaistas skaidiņas un arī rīvi grūti nomazgāt.
Garšīgi

Ātrie padomi virtuvē: ja siers līp pie rīves vai biezzupa par šķidru

"100 Labi Padomi"

Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā elementārus risinājumus sarežģītām situācijām virtuvē.

Biezzupa par šķidru. Kā padarīt biezāku?

Pievieno saziedējušu, sadrupinātu baltmaizi, kas izmērcēta buljonā un izberzta caur sietu. Ja garša pēc tam šķiet par pliekanu, iemaisi smalki saberztu lauru lapas gabaliņu, kas samaisīta ar svaigi maltiem pipariem, muskatriekstu un šķipsniņu cukura.

Sagatavo sēnes zupai pareizi!

Ja zupas vārīšanai izmanto kaltētas sēnes, tās izmērcē, nospied lieko šķidrumu un sagriez atbilstoši receptei. Pēc tam liec pannā sakarsētā eļļā un viegli apcep. Tikai pēc tam sēnes pievieno zupai – tā būs daudz garšīgāka.

Lai siers nepielīp pie rīves!

Ja rīvē pusmīkstu sieru, tas mēdz pielipt pie rīves. Rezultātā nesanāk skaistas skaidiņas un arī rīvi grūti nomazgāt. Lai atvieglotu dzīvi, rīvi pirms siera rīvēšanas viegli ieziež ar neitrālas garšas eļļu.