1dienas
22stundas
21minūtes
52sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vīrietis, kas ļāva savu sievu izvarot svešiniekiem, notikušajā vaino sievu: ja viņa neko neuzzinātu, viss turpinātos un mēs būtu laimīgi
foto: EPA/Scanpix
Pati sieviete nenojauta, kādas briesmu lietas ar viņu pastrādā.
Pasaulē

Vīrietis, kas ļāva savu sievu izvarot svešiniekiem, notikušajā vaino sievu: ja viņa neko neuzzinātu, viss turpinātos un mēs būtu laimīgi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Francijā turpinās tiesas prāva pret vīrieti, kurš gadiem ilgi ļāvis savu sievu izvarot svešinieku bariem. 71 gadu vecais Dominiks Peliko norāda, ka pie notikušā esot vainojama pati sieva, kas esot atteikusies izmēģināt seksa rotaļlietu - tā saucamās “šūpoles”.

Vīrietis, kas ļāva savu sievu izvarot svešiniekiem...

71 gadu vecais Mazānas komūnas iedzīvotājs, triju bērnu tēvs Dominiks Peliko tiek apsūdzēts, ka no 2010. līdz 2020. gadam savai sievai Žizelei ēdienos un dzērienos bija iejaucis spēcīgas miegazāles, bet pēc tam uzaicinājis nepazīstamus vīriešus, kuri kameras priekšā sievieti izvarojuši. Neģēlības tika tiešraidē translētas tērzētavā, kuras dalībnieki fantazējuši par seksu par partneri, kura tam nav piekritusi.

Pati sieviete, kura ar Dominiku apprecējās 1973. gadā, nenojauta, kādas briesmu lietas ar viņu pastrādā, bet miegazāļu dēļ viņai radušās nopietnas atmiņas problēmas. Izmeklētāji norādīja, ka viņu mēdza iemidzināt gandrīz līdz komai. Atmiņas problēmu dēļ bērni un citi radinieki uzskatīja, ka viņai ir Alcheimera slimība.

Vīrietis vaino sievu - viņa nav izpildījusi viņa seksuālās fantāzijas

Par Francijas briesmoni devētais vīrietis apgalvo, ka tā bija viņa sievas vaina, ka viņš viņu sazāļoja ar narkotikām, lai desmitiem vīriešu viņu izvarotu, jo viņa atteicās izmēģināt seksa rotaļlietu - “šūpoles”.

Viņš pastāstīja cietuma psihologam, ka tiesas prāva ir “sagrāvusi” viņa dzīvi.

Psiholoģe Annabelle Montagne tiesā pastāstīja, ka viņa 2020. gada decembrī - pusotru mēnesi pēc viņa aizturēšanas - veikusi interviju ar vīrieti, kurā viņš atzinis, ka bijis vardarbīgs pret savu sievu Žizeli. "Pelikots teica: “mēs ar sievu apspriedāmies par“šūpolēm”, bet viņa nepiekrita, tāpēc es viņu apreibināju,” stāstīja psiholoģe. 

Viņa norāda, ka Peliko apgalvoja, ka mīl savu sievu, bet viņa piebilda: “Viņš uztver savu partneri kā objektu, lai apmierinātu savas seksuālās un narcistiskās vajadzības. Tad viņa sieva ir daļējs objekts un vairs nav pilnīgas mīlestības objekts”.

Peliko ir sašķelta personība

Savukārt cits cietuma psihologs tiesā paziņoja, ka Peliko ir “sašķelta personība”, viņam trūkst empātijas un viņš ir pārmantojis tēva temperamentu, kurš esot bijis vardarbīgs uzbrucējs.

Viņš arī atklāja, ka Peliko apgalvoja, ka pret sievu vērstā vardarbība būtu turpinājusies, ja viņš nebūtu arestēts. “Viņš apgalvo, ka viss būtu turpinājies tāpat kā iepriekš, ja viņš nebūtu ticis apcietināts. Viņš teica: “Žizele neko nebūtu uzzinājusi, mēs būtu turpinājuši būt laimīgi””.

Satraucošās atklāsmes par Peliko prātu tika atklātas pirms viņa divi dēli, Deivids un Florians, stājās tribīnē, lai liecinātu pret savu tēvu.

Peliko pats bijis vardarbības upuris

Cietuma psiholoģe tiesai pastāstīja par vairākiem būtiskiem notikumiem Peliko audzināšanā, paskaidrojot, ka viņš atklāja, ka viņu izvarojusi slimnīcas medmāsa, kad viņš bija tikai deviņus gadus vecs.

Peliko tēvs Denī esot bijis nežēlīgs sievas varmāka, kurš dēlu no 14 gadu vecuma sūtījis strādāt un atņēmis 80 % no viņa algas. Viņa vecāki arī pieņēmuši pie sevis jaunu meiteni, kuru Denī esot ļaunprātīgi izmantojis.

Psihologs secināja, ka Peliko ir mantojis tēvam līdzīgu personību - dusmīgu, spītīgu un impulsīvu. “Peliko nāk no problemātiskas ģimenes, kurā tika ļaunprātīgi izmantoti mazi bērni. Viņam ir divpusīga personība; viņš ir patriarhs, bet viņš ir arī bezatbildīgs un manipulatīvs. Aiz slēgtām durvīm viņš neievēro robežas.Viņam ir sašķelta personība starp to, kāds viņš vēlas būt, un to, kāds viņš ir.”

Psiholoģe arī paskaidroja, ka Peliko atzina, ka viņš ir ļoti prasīgs seksuālajā ziņā un regulāri meklē seksu internetā. Viņš viņai sacīja: “Es katru dienu apmeklēju internetu, es pastāvīgi biju tīmekļa vietnēs, kas piedāvāja sievu apmaiņu.”

Psiholoģe pastāstīja, ka tad, kad pāris 2013. gadā pārcēlās uz Francijas dienvidiem, lai pensionētos,  Dominiks Peliko pastiprināja savu briesmīgo vardarbību pret sievu, līdz galu galā viņš tika arestēts 2020. gadā.