Pasaulē
2024. gada 17. jūlijā, 11:16

Vai pēc atentāta mēģinājuma Trampam palīgā steidzās krievu miesassardze?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas sociālajos tīklos tiek izplatīta informācija, ka Donaldu Trampu it kā izglābusi kāda krieviete no privātas drošības aģentūras.

Vai pēc atentāta mēģinājuma Trampam palīgā steidzā...

"Telegram" kanāls "Tipical Rjazan" bija pirmais, kas ziņoja par "sensascionālo" vēsti, tomēr nesniedza nekādu apstiprinošu informāciju.

"Miesassardze, kura pasargāja Trampu no lodēm, bija rjazaņiete Irina S. Viņai ir sporta meistares tituls tuvcīņā un karatē. Viņa mācījās pie Rjazaņas treneres, sporta meistares Olgas Novikovas un Krievijas godātā trenera Jevgeņija Žirihova no Rjazaņas Tuvcīņas federācijas.

Pats Žirihovs šo informāciju neapstiprināja. Pēc viņa teiktā, viņš šo meiteni neatceras. "Es redzēju fotogrāfiju, bet tur neko nevar saprast. Turklāt, ja viņa mācījās pie manis, tas bija pirms 25 gadiem," viņš skaidroja.

Informāciju, ka sievietes, kura izglāba Trampu, dzimtene ir Krievija, apstiprināja politologs Aleksejs Čadajevs.

"Smieklīgi ir tas, ka šī dāma priekšplānā šobrīd ikoniskajā fotoattēlā ir krievu karatiste no Rjazaņas, kura pārcēlās uz Ameriku 2000. gadu sākumā," viņš rakstīja.

foto: EPA/Scanpix
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc atentāta kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batlerā tiek aizvests no skatuves. Priekšplānā privātā miesassardze no Krievijas.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc atentāta kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batlerā tiek aizvests no skatuves. Priekšplānā privātā miesassardze no Krievijas.

Kā vēsta kanāls, 2000. gadā sievietes ģimene no Krievijas pārcēlās uz dzīvi ASV, kur viņa strādāja par treneri un mācījās universitātē, absolvējot privāto miesassargu skolu. Irina ir no Rjazaņas apgabala pilsētas Skopinas.

Šo nepārbaudīto informāciju amatpersonas jau citējušas. Piemēram, Irina Eliferova, Maskavas Vienotās Krievijas sieviešu kustības koordinatore, savā "Telegram" kanālā komentēja:

"Nu, tagad Trampu ne tikai nav iespējams ieslodzīt cietumā - viņš ir saņēmis aizsardzību no Krievijas sportista un jaunu popularitātes kārtu. Šajā politiskajā drāmā rakstnieki skaidri nolēma pievienot vairāk darbības un varonības."

Jau ziņots, ka Tramps 13. jūlijā tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batlerā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Trampa privātā lidmašīna divas dienas stāvējusi līdzās Krievijas valdības lidmašīnai

Donalda Trampa privāto reaktīvo lidmašīnu "Boeing" 757 ar nosaukumu "Trump Force One" 28. jūnijā pamanīja reportieris Endrjū Leidens. Tā nedēļas nogalē divas dienas bija novietota Vašingtonas Dallesas starptautiskās lidostas nomaļā daļā, tieši blakus Krievijas valdības lidmašīnai Il-96.

Krievijas lidmašīna bija diplomātiskais transports, un tā ir izņēmums no tām Krievijas lidmašīnām, kurām aizliegts ielidot ASV. Tiek ziņots, ka tā ik pēc pāris nedēļām nolaižas Dallesas lidostā, lai nomainītu Krievijas diplomātiskos darbiniekus.

Attēls ar lidmašīnām, kas atrodas blakus viena otrai izolētā lidostas daļā, soctīklos izraisīja ažiotāžu, daudziem sociālajos tīklos spekulējot par notiekošo. Citu privāto vai civilo lidmašīnu šajā rajonā nebija.

Zīmīgi, ka 28. jūnijā, noslēdzās medija "CNN" debates starp ASV prezidenta amata kandidātiem — prezidentu Džo Baidenu un bijušo Baltā nama saimnieku Donaldu Trampu. Tajā skaidri iezīmējās abu kandidātu atšķirīgās nostājas Ukrainas, imigrācijas politikas un citos jautājumos.