Pasaulē
2024. gada 5. jūlijs, 14:45

"Paskatieties uz to novārgušo s*** čupu!" Tramps pie golfa auto stūres augstprātīgi un rupji komentē debašu rezultātus ar Baidenu. VIDEO

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

"The Daily Beast" trešdien publicējis video, kur redzams, kā Donalds Tramps, turot rokās naudu un nenojaušot, ka tiek filmēts, sēž golfa mašīnā līdzās savam dēlam Baronam un sarunājas ar atbalstītājiem.

Video redzams, kā 78 gadus vecais bijušais prezidents sēž golfa mašīnā ar dēlu Baronu, rokās turot skaidras naudas kaudzi, un piedāvā 2024. gada prezidenta vēlēšanu kampaņas analīzi.

Videoklipā bijušais prezidents jautā personai, kas tur kameru, ko viņš domā par viņa paša debašu priekšnesumu. Saņēmis atbildi, ka viņam izdevās "fantastiski" un "brīnišķīgi", Tramps sāka lielīties: "Paskatieties uz to veco, novārgušo s*** čupu".

"Tas ir slikts puisis," piebilda filmētājs, atsaucoties uz Baidenu.

"Viņš vienkārši izstājās, jūs zināt, viņš izstājas no sacīkstēm," sacīja Tramps. "Es viņu dabūju ārā, un tas nozīmē, ka mums ir Kamala."

Pēc tam, kad Tramps paziņoja, ka prezidents atkāpjas, un nodevis stafeti Kamalai Herisai, Tramps turpina - "Es domāju, ka viņa būs labāka," kā pretiniece.

foto: Ekrānuzņēmums
Donalds Tramps bija ierasti lecīgs un augstprātīgs, rupji nozākājot savus oponentus.

"Viņa ir tik slikta. Viņa ir tik nožēlojama. Viņa ir tik sasodīti slikta," augstprātīgi turpina Tramps.

Pēc tam Tramps atgriezās pie Baidena, jautājot: "Vai jūs varat iedomāties, ka tas puisis tiks galā ar Putinu? Un Ķīnas prezidentu, kurš ir nēžēlīgs cilvēks. Viņš ir nikns cilvēks, ļoti skarbs puisis. Un viņi redz viņu."

Pirms aizbraukšanas bijušais ASV prezidents atkārto: "Bet viņi tikko paziņoja, ka viņš, iespējams, izstājas. Vienkārši turpināt viņu sist, vai ne?"

Trampa kampaņa nav tieši komentējusi šo video, taču trešdien prognozēja Demokrātu partijas"pilnīgu sabrukumu" pēc Baidena sliktajām debatēm un pieaugošajiem aicinājumiem viņam atkāpties.

Baidena kampaņa ir noliegusi viņa atkāpšanos no amata. "Absolūti nē," 3. jūlijā sacīja Baltā nama preses sekretāre Karīna Žana Pjēra. Vairāki demokrātu gubernatori pēc tikšanās ar Baidenu atkārtoja frāzi "tajā, lai to uzvarētu".

Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra paziņoja, ka ASV prezidents Džo Baidens turpina savu pārvēlēšanas kampaņu.

"Prezidents iet tālāk. Viņš turpina kā prezidents, viņš turpina savu kampaņu, tas ir prezidenta uzmanības centrā. Prezidenta uzmanības centrā ir tas, kā viņš turpina darīt šo darbu. Un viss pārējais, ko mēs dzirdam vai par ko tiek ziņots, ir absolūti nepatiess," žurnālistiem sacīja Žanpjēra.

Viņa norādīja, ka Baidens nekādā gadījumā neizstājas no Baltā nama vēlēšanu cīņas.

Jauns.lv jau vēstīja, ka telekanāla CNN rīkotajās debatēs 81 gadu vecais Baidens bieži minstinājās, pārteicās un zaudēja domas pavedienu, pastiprinājušās bažas, vai viņš spētu nostrādāt vēl vienu četru gadu amata termiņu.

Baidens un Tramps savās pirmajās debatēs pievērsās plašam jautājumu lokam, tostarp abortiem, ārpolitikai, imigrācijai un ekonomikai, kā arī apmainījās personīgiem pārmetumiem.

Telekanāla "CNN" rīkotās debates notika Atlantā, Džordžijas štatā, bet skatītāju auditorijas. Uznākot uz skatuves, 81 gadu vecais Baidens un 78 gadus vecais Tramps neapmainījās ar rokasspiedienu.

Tramps debatēs bija ass, uzbruka savam sāncensim, nosaucot viņu par neveiksminieku ekonomikā un pasaules mērogā. Baidena uzstāšanās bija svārstīga, viņš runāja ātri, klusā balsī un vairākas reizes minstinājās ar vārdiem.

ASV politikas analītiķi pēc debatēm pauda bažas par Baidena slikto sniegumu pirmajās debatēs. Vairāki eksperti sarunā ar "CNN" kritizēja Baidenu par neskaidrajiem un mulsinošajiem izteikumiem. "CNN" politiskais komentētājs Vans Džounss, kas ir bijušā prezidenta Baraka Obamas padomnieks, prezidenta uzstāšanos nosauca par "sāpīgu".

"Viņš dara labāko, ko spēj. Taču šovakar viņam bija jāiztur pārbaudījums, lai atjaunotu valsts un bāzes uzticību. Un viņam neizdevās to neizdevās izdarīt," sacīja Džounss.

"CNN" galvenais nacionālais korespondents Džons Kings pēc debatēm pavēstīja, ka Demokrātu partijā pēc Baidena "drūmā" snieguma tagad ir "dziļa, plaša un ļoti agresīva panika". Pēc Kinga teiktā, dažiem partijas biedriem "ir sarunas" par iespēju lūgt Baidenu "paiet malā". Arī viceprezidente Herisa atzina, ka Baidenam debatēs bijis "lēns sākums".

No reģistrētajiem vēlētājiem, kuri vēroja Baidena un Trampa debates, 67% pret 33% uzskata, ka Tramps uzstājās labāk, liecina "CNN" zibensaptauja. Pirms debatēm tie paši vēlētāji - 55% pret 45% - teica, ka viņi sagaida, ka Tramps uzstāsies labāk nekā Baidens.

Salīdzinājumā 2020. gadā Baidenu debašu vērotāji uzskatīja par pārāku par Trampu viņu debatēs. Šoreiz 57% debašu vērotāju vairākums sacīja, ka viņiem nav reālas pārliecības par Baidena spēju vadīt valsti, un 44% norādīja, ka viņiem nav reālas pārliecības par Trampa spēju to darīt. Šie skaitļi faktiski nav mainījušies salīdzinājumā ar aptauju, kas tika veikta pirms debatēm, kad 55% vēlētāju teica, ka neuzticas Baidenam, un 47% - ka neuzticas Trampam.