Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Dmitrijs Peskovs komentējis atentātu pret Donaldu Trampu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Dmitrijs Peskovs komentēja atentātu pret Donaldu Trampu un sacīja, ka Krievija nosoda jebkādas vardarbības izpausmes politiskās cīņas gaitā. Krievijas Ārlietu ministrjas paziņojumā gan nav atradusies vieta līdzjūtībām.

Dmitrijs Peskovs komentējis atentātu pret Donaldu ...

Kremļa oficiālais pārstāvis Dmitrijs Peskovs komentējis atentātu pret ASV eksprezidentu Donaldu Trampu aptuveni 12 stundas pēc incidenta, svētdien, 14. jūlijā, vēsta DW.

"Pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem izskaust Trampu kā kandidātu no politiskās arēnas <... > visiem malas novērotājiem bija skaidrs, ka viņa dzīvība ir briesmās," apgalvoja Peskovs. Viņš arī norādīja, ka Krievija stingri nosoda jebkādas vardarbības izpausmes politiskās cīņas gaitā un apsūdzēja esošo ASV administrāciju par gaisotni ap Tramu, kas izprovocējusi uzbrukumu viņam.

foto: AP/Scanpix

Dmitrijs Peskovs izteica līdzjūtību visiem bojāgājušajiem un novēlēja atveseļošanos atentātā pret Donaldu Trampu cietušajiem. Viņš piebilda, ka Vladimirs Putins negrasās sazināties ar ASV eksprezidentu.

Marija Zaharova par atentātu pret Trampu

Iepriekš tajā pašā dienā Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova komentēja atentātu pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu. Viņas "Telegram" kanālā publicētajā ierakstā Zaharova paziņoja, ka tieši pirms diviem mēnešiem pievērsusi uzmanību tam, ka ASV burtiski stimulē naida kurināšanu pret politiskajiem oponentiem.

Vēlāk viņa atentātu pret eksprezidentu saistīja ar Vašingtonas atbalstu Ukrainai. 

Pasaules līderi pauduši atbalstu Trampam pēc atentāta

Pēc atentāta pret Donaldu Trampu ar notikušā nosodījumu un atbalsta vārdiem bijušajam ASV prezidentam uzstājās vairāki pasaules līderi. To skaitā ir esošais Savienoto Valstu vadītājs Džo Baidens, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, Itālijas premjerministre Džordža Meloni, Lielbritānijas premjerministrs Kirs Stārmers, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena, Ķīnas vadītājs Sji Dzjiņpins, Indijas premjerministre Narendra Modi un daudzi citi.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs novēlēja Trampam drīzu atveseļošanos un paziņoja, ka šādi vardarbības akti apdraud demokrātiju.

Jau ziņots, ka Tramps sestdien, 13. jūnijā tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batlerā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.