foto: ekrānuzņēmums no video
Video nofilmēts eksplozijas brīdis Sanktpēterburgas kafejnīcā
Sprāgstvielas eksplodējušas Tatarskim pasniegtajā statuetē
Pasaulē
2023. gada 3. aprīlis, 23:33

Video nofilmēts eksplozijas brīdis Sanktpēterburgas kafejnīcā

Jauns.lv

Tīmeklī izplatīts video, kurā redzams, kā Sanktpēterburgas kafejnīcā eksplodē sprāgstvielas, nogalinot krievu propagandistu Vladlenu Tatarski.

Video redzams, kā neilgi pirms eksplozijas Tatarskis, īstajā vārdā Maksims Fomins, ieliek atpakaļ kastē nelielo statueti, kuru viņam pirmīt nodevusi šobrīd aizdomās par sprādziena sarīkošanu aizturētā Darja Trepova.

Kā zināms, Tatarskis sprādzienā gāja bojā, bet vēl 23 cilvēki guvuši traumas. 18 cilvēki nogādāti slimnīcā, no kuriem četri ir smagā stāvoklī. Cietusi arī kāda 14 gadus veca meitene. Ir zināms, ka sprādzienā diezgan smagi cietis arī uz Krieviju no Igaunijas aizmukušais Kremļa aktīvists Sergejs Čauļins.

Tīmeklī parādījies arī kāds video, kurā redzams notikušais jau neilgi pēc sprādziena. Tajā redzams, kā no kafejnīcas iziet vairāki sprādzienā savainoti cilvēki ar asinīm klātām sejām un rokām.

Vienā brīdī video redzama arī notikušajā vainotā Trepova.

Krievijas Federācijas preses dienestā norādīts, ka tieši Trepova uz kafejnīcu atnesusi figūru, kas bijusi pildīta ar sprāgstvielām. Tiek ziņots, ka jaunā sieviete aizturēta īrētā dzīvoklī Sanktpēterburgas Viborgas rajonā.

Saskaņā ar cilvēktiesību projekta “OVD-Info” informāciju, Krievijas policija Darju Trepovu jau iepriekš aizturējusi pretkara mītiņā pērnā gada 24. februārī. 

Darja Trepova

Aizdomās par līdzdalību sprādzienā kafejnīcā Sanktpēterburgā, kur sprādzienā bojā gāja "militārais blogeris" Vladlens Tatarskis, Krievijas Izmeklēšanas komiteja aizturējusi Dariju Trepovu.

gallery icon

Video, kas tīmeklī parādījies pēc viņas aizturēšanas, Trepova norāda, ka zina, par ko aizturēta - par to, ka bijusi klāt brīdī, kad tika nogalināts Vladlens Tatarskis.

Zināms, ka kafejnīca, kurā gāja bojā Tatarskis, savulaik piederējusi privātā militārā grupējuma “Vagner” saimniekam Jevgēņijam Prigožinam un bez krievu “Z patriotiem” šo vietu, saskaņā ar avotiem, iecienījuši arī no Latvijas aizmukušie Kremļa draugi.

Tatarskis bija viens no Krievijas pazīstamākajiem militārajiem blogeriem. Vietnē "Telegram" viņam sekoja vairāk nekā 560 000 cilvēku.

Tatarskis neslēpa savu atbalstu Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā. Īpašu slavu viņš ieguva pagājušajā gadā pēc tam, kad ievietoja Kremlī filmētu video, kurā sacīja: "Mēs uzvarēsim visus, mēs visus nogalināsim, mēs visus aplaupīsim pēc vajadzības. Tā, kā mums tas patīk."