Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Sanktpēterburgā aizturēta iespējamā propagandista Tatarska spridzinātaja

Jauns.lv

Aizdomās par līdzdalību sprādzienā kafejnīcā Sanktpēterburgā, kur sprādzienā bojā gāja "militārais blogeris" Vladlens Tatarskis, Krievijas Izmeklēšanas komiteja aizturējusi Dariju Trepovu.

Sanktpēterburgā aizturēta iespējamā propagandista ...

Par to ziņots Krievijas Federācijas preses dienestā. Tiek norādīts, ka tieši Trepova uz kafejnīcu atnesa figūru, kas acīmredzot bija pildīta ar sprāgstvielām.  Tiek ziņots, ka jaunā sieviete tika aizturēta īrētā dzīvoklī Sanktpēterburgas Viborgas rajonā.

"Mani apkrāpa! Mani vienkārši izmantoja!" esot bijuši pirmie Darjas Trepovas vārdi pēc aizturēšanas.

Krievijas Federācijas Kriminālizmeklēšanas departamenta darbinieki neizslēdz, ka meitene izmantota terorakta veikšanai. Viņa, iespējams, nenojauta, ka figūriņā ir sprāgstviela. Par to ziņo RBC, atsaucoties uz avotu Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijā.

Darja Trepova

Aizdomās par līdzdalību sprādzienā kafejnīcā Sanktpēterburgā, kur sprādzienā bojā gāja "militārais blogeris" Vladlens Tatarskis, Krievijas Izmeklēšanas komiteja aizturējusi Dariju Trepovu.

Aizdomās turamās personas vīrs Dmitrijs Rilovs SVTV sacīja, ka viņa ir izmantota: "Uzskatu, ka mana sieva tika apkrāpta. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka viņa nekad nevarētu kaut ko tādu izdarīt pēc savas gribas. Jā, kopā ar Darju mēs tiešām neatbalstām karu Ukrainā, taču uzskatām, ka šāda rīcība ir nepieņemama. Esmu 100% pārliecināts, ka viņa nekad tam nebūtu piekritusi, ja būtu zinājusi."

Un, protams, ir versija par "ukraiņu pēdām", saskaņā ar kuru Trepovu savervēja "ukraiņu žurnālisti".  Īsi pirms traģēdijas Darja pastāstīja draugiem, ka ir atradusi darbu, it kā dažiem ukraiņu žurnālistiem. Saņēmusi no Ukrainas uzdevumus, par kuriem saņēmusi naudas pārskaitījumus. Pēc Trepovas teiktā, uzdevumi galvenokārt bijuši saistīti ar paciņu nodošanu - ieskaitot skulptūras nodošanu Vladlenam Tatarskim,” norāda kanāls "Mash Telegram".

Darja Trepova, raksta “Baza”, Sanktpēterburgas feministu un politisko aktīvistu vidū ir pazīstama kā "Daša Tikovka" (viņas “Twitter” profils ir ar šādu vārdu). Iepriekš viņa strādāja par pārdevēju “vintage” apģērbu veikalā. Pirms kāda laika viņa no Sanktpēterburgas devās uz Maskavu, bet sprādziena priekšvakarā atgriezās pilsētā. Pēc provizoriskiem datiem, 2.aprīļa vakarā viņa grasījās izlidot no Krievijas.

Saskaņā ar cilvēktiesību projekta “OVD-Info” informāciju, Krievijas policija Darju Trepovu un Dmitriju Rilovu aizturēja pretkara mītiņā 2022. gada 24. februārī. Rilovs ir Libertāriešu partijas Sanktpēterburgas nodaļas biedrs. Kā norādījuši partijas pārstāvji, Trepovas vīrs tagad atrodas emigrācijā un “viņam nav nekāda sakara ar sprādzienu”.