Ceptas reņģītes mīklā.
foto: PantherMedia / Daniel Reiter
Ceptas reņģītes mīklā.
Zivju ēdieni
2024. gada 28. novembrī, 12:00

Ceptas reņģītes mīklā

Ceptas un marinētas reņģes jau pazīstam. Šoreiz tās cepam mīklā.

Pagatavošana

40 min
1

Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Dzeltunumus sajauc ar miltiem, pievieno sāli un piparus. Pamazam pielej alu, visu sajauc līdz viendabīgai masai. Pievieno sinepes. Olu baltumus uzputo atsevišķi stingrās putās un uzmanīgi iecilā jau gatavā mīklā.

2

Iztīrītas reņģes iemērc mīklā un cep 4-5 min. eļļā. Izliec uz papīra dvielīša, lai notek liekie tauki. Pasniedz ar sinepju mērci.