Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zivju karijs kokospienā

Sastāvdaļas
  • 4 zivs filejas
  • 250 g kokospiena
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 zaļās čili pākstis
  • 1 sīpols
  • 1 ingvera gabaliņš (5 cm)
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. maiga etiķa
  • 2 ēdk. sakapātu koriandra lapiņu
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • 1 tējk. saberztu koriandra sēklu
  • ½ tējk. romiešu ķimeņu
  • ½ tējk. maltas kurkumas
  • ½ tējk. malta čili
  • sāls
Ja gribas šķidrāku kariju, kokospienam var pievienot bundžiņu savā sulā konservētu tomātu gabaliņu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zivs filejas sagriez gabaliņos, pārkaisi ar sāli, apslaki ar pusi citrona sulas un uz pusstundu ieliec ledusskapī.
2
Sīpolu sakapā, iztīrītas čili pākstis sagriez smalkās strēmelītēs. Ingveru kopā ar ķiplokiem sasmalcini un piestā saberz, lai izveidojas pasta.
3
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus. Pievieno ingvera un ķiploku pastu un 1 minūti pasautē.
4
Pievieno kurkumu, koriandra sēklas, romiešu ķimenes un malto čili un vēl minūti karsē.
5
Pievieno kokospienu, čili strēmelītes, atlikušo citrona sulu un etiķi. Uz lēnas uguns karsē 8–10 minūtes.
6
Ieliec zivs gabaliņus un sutini vēl 7–8 minūtes.
7
Pārkaisi ar sakapātām koriandra lapiņām.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni