Zivju karijs kokospienā
Sastāvdaļas
- 4 zivs filejas
- 250 g kokospiena
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 zaļās čili pākstis
- 1 sīpols
- 1 ingvera gabaliņš (5 cm)
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. maiga etiķa
- 2 ēdk. sakapātu koriandra lapiņu
- 1 ēdk. citrona sulas
- 1 tējk. saberztu koriandra sēklu
- ½ tējk. romiešu ķimeņu
- ½ tējk. maltas kurkumas
- ½ tējk. malta čili
- sāls
Ja gribas šķidrāku kariju, kokospienam var pievienot bundžiņu savā sulā konservētu tomātu gabaliņu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zivs filejas sagriez gabaliņos, pārkaisi ar sāli, apslaki ar pusi citrona sulas un uz pusstundu ieliec ledusskapī.
2
Sīpolu sakapā, iztīrītas čili pākstis sagriez smalkās strēmelītēs. Ingveru kopā ar ķiplokiem sasmalcini un piestā saberz, lai izveidojas pasta.
3
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus. Pievieno ingvera un ķiploku pastu un 1 minūti pasautē.
4
Pievieno kurkumu, koriandra sēklas, romiešu ķimenes un malto čili un vēl minūti karsē.
5
Pievieno kokospienu, čili strēmelītes, atlikušo citrona sulu un etiķi. Uz lēnas uguns karsē 8–10 minūtes.
6
Ieliec zivs gabaliņus un sutini vēl 7–8 minūtes.
7
Pārkaisi ar sakapātām koriandra lapiņām.