Piena zupa ar kūpinātu zivi
Sastāvdaļas
- 500 ml piena
- 250 g kūpinātas zivs, iztīrīta
- 4 kartupeļi
- Puravs, ap 100 g
- 1 ēdk. sviesta
- Sāls
Šai zupai labāk izmantot auksti kūpinātu zivi, jo karsti kūpinātā būs pārāk irdena un zupa izjuks. Var ņemt, kādu zivi vien vēlies: buti, skumbriju vai siļķi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomizo, sagriez nelielos gabaliņos un pienā vāri mīkstus.
2
Pieliec ripiņās sagrieztu puravu. Uzvāri.
3
Liec zupā lielus zivs gabalus un lēni uzvāri. Ļauj zupai virst vēl piecas minūtes. Iepeldini pikuci sviesta, ļauj, lai tas izkūst, un pasniedz zupu.