Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Karstmaize ar konservētām zivīm

Sastāvdaļas
  • 1 bagete
  • 400 g konservētu zivju
  • 200 g rīvēta siera
  • 1 liels sasmalcināts sīpols
  • 4-5 sakapāti loki
  • 4ēdk.bieza kečupa vai tomātu mērces
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • Sasmalcināti zaļumi
Zivju karstmaizēm der konservēts tuncis, lasis, saira, skumbrija, arī brētliņas. Labāk izmantot konservus, kuros zivis ir savā sulā vai tomātu mērcē, jo eļļā konservētie sanāks diezgan trekni.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un uz mērenas uguns sautē aptuveni 5 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa lokus.
2
Bageti pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez aptuveni 10 cm garos gabaliņos.
3
Bageti apzied ar kečupu vai tomātu mērci, pārkaisi ar trešdaļu rīvētā siera. Liec sakarsētā cepeškrāsnī ar grila funkciju un apcep 3-4 minūtes.
4
Uz apceptajām bagetēm liec virsū notecinātus un ar dakšiņu saspaidītus zivju konservus un pārkaisi ar atlikušo sieru. Cep, līdz maizītei veidojas zeltaini brūna garoziņa. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni