Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Baltvīnā sautēta pildīta forele

Sastāvdaļas
  • 1 forele, izķidāta
  • 1 tomāts
  • 20 g mīksta sviesta
  • 2–3 ēdk. baltvīna
  • 1 ķiploka daiviņa
  • pētersīļu un bazilika zaļumi
  • citrona sula un miziņa
  • 1 tējk. olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari
Produktu daudzums šajā receptē paredzēts vienai porcijai. Forele sanāk aromātiska un garda, it sevišķi, ja tomāti ir vietējie.

Pagatavošana

1
Noskalotai un nosusinātai forelei abos sānos ieslīpi iegriez trīs griezumus puscentimetra dziļumā. Zivs iekšpusi ierīvē ar sāli un pipariem.
2
Nogriez gabalu folijas – katrā pusē par 25 cm garāku nekā zivs – un vidu apzied ar eļļu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
3
Tomātu noplaucē verdošā ūdenī, straujo noskalo zem auksta ūdens strūklas un novelc miziņu. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.
4
Zaļumus kopā ar plānu citrona miziņu un nomizotu ķiploku smalki sakapā un samaisi ar mīkstu sviestu, citrona sulu, sāli un pipariem.
5
Foreli piepildi ar garšaugu sviestu. Pusi sagriezto tomātu uzber folijas vidū, uzliec virsū foreli un pārkaisi ar atlikušajiem tomātiem. Apslaki ar baltvīnu.
6
Foliju vaļīgi aizloki ciet, lai būtu vieta garaiņiem. Liec uz grila režģa un sautē krāsnī 20 minūtes.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni