Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akmeņplekste ar ķiplokiem un timiānu

Sastāvdaļas
  • 1 akmeņplekste (apm. 1 kg)
  • 6-8 ķiploka daiviņas
  • timiāns
  • olīveļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
Akmeņplekste (āte) bentiska jūras zivs, uzturas uz akmeņainām un smilšainām gruntīm līdz 70 m dziļumam. Nav vēlmes tik dziļi nirt? Taču ir vēl kāds variants kā šo ļoti gardo zivi iegūt savā īpašumā - tirgus apmeklējums! Ja nu izdodas, noteikti pagatavojiet! Garšo dievīgi!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Uzkarsēt cepēškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavot cepešpannu - izklāt cepešpannu ar cepamo papīru, pārliet ar olīveļļu un uzlikt pāris timiāna zariņus.
2
Zivi izķidāt un nomazgāt. Ķiplokus notīrīt, sagriezt ripiņās. Zivi uzlikt uz darba virsmas ar vēderu uz augšu. Ādā ar asu nazi izdurt 10-15 caurumus un tajos iebāzt pa vienai ķiploka ripiņai. Pārkaisīt ar sāli un pipariem. Uzlikt uz cepešpannas ar vēderu uz leju un to pašu atkārtot ar augšējo zivs daļu. Dažas ķiploka ripiņas var uzlikt vienkārši pa virsu. Uzlikt uz zivs pāris timiāna zariņus, pārliet ar olīveļļu un cept apmēram 30 minūtes, līdz zivs ir gatava.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni