foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 4. martā, 12:00

Laša sacepums ar spinātiem

0

Lasi bieži vien izmanto vieglos sacepumos, turklāt tas labi sader kopā ar spinātiem. Kartupeļi šajā receptē padara ēdienu sātīgāku. Spinātus var izmantot gan saldētus, gan svaigus.

Pagatavošana

75 min6 porcijas
1

Kartupeļus ar visu mizu izvāri, nomizo un sagriez šķēlītēs. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sagriez smalkos gabaliņos.

2

Katlā sakarsē pusi sviesta, pievieno ķiplokus un pusi sīpolu un pāris minūtes pasautē. Pievieno spinātus, 100 ml ūdens un uz mazas uguns sautē 15 minūtes. Pieber garšvielas.

3

Lasi sagriez gabaliņos un apslaki ar citrona sulu.

4

Pannā sakarsē atlikušo sviestu un pāris minūtes pasautē atlikušos sīpolus. Pieber miltus un viegli apbrūnini.

5

No piena nosmel 5 ēdk. un pataupi. Pārējo pienu iemaisi pannā, uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 5 minūtes. Iemaisi 2/3 siera un izkausē.

6

Pataupīto pienu sakul ar olām un iemaisi mērcē, bet vairs nevāri.

7

Ietaukotā veidnē kārto kartupeļus, spinātus un lasi. Pārlej mērci un pārkaisi atlikušo sieru.

8

Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes