Podiņā gatavoti griķi ar zivi
Sastāvdaļas
- 400 g griķu
- 4 mencas filejas, ap 100 g katra
- 400 ml buljona, vari izmantot no buljona kubiņiem pagatavoto
- 2 ēdk. pētersīļu, smalki sakapātu
- sāls, pipari
- sviests podiņu ietaukošanai
- citrona daiviņa pasniegšanai
Tev vajadzēs 4 karstumizturīgus podiņus ar vākiem – pa porcijai gatavots, šis ēdiens garšo vislabāk, turklāt ar visu podiņu to pasniedz galdā. Mencas vietā vari izvēlēties kādu citu zivi – karpu, lasi vai foreli.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vāri griķus, līdz tie daļēji mīksti – aptuveni 10 minūtes. Sagriez zivs filejas uz pusēm, apsāli, uzber piparus un apviļā pētersīļos. Pagatavo buljonu. Iezied podiņus ar sviestu.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Piepildi podiņus ar griķiem līdz 2/3 tilpuma. Ieguldi katrā 2 filejas pusītes un pa virsu palikušos griķus. Katrā podiņā ielej aptuveni 100 ml buljona un uzliec vākus. Sautē aptuveni 40 minūtes. Pasniedz galdā ar visu podiņu, pieliekot klāt citrona daiviņu.