Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Podiņā gatavoti griķi ar zivi

Sastāvdaļas
  • 400 g griķu
  • 4 mencas filejas, ap 100 g katra
  • 400 ml buljona, vari izmantot no buljona kubiņiem pagatavoto
  • 2 ēdk. pētersīļu, smalki sakapātu
  • sāls, pipari
  • sviests podiņu ietaukošanai
  • citrona daiviņa pasniegšanai
Tev vajadzēs 4 karstumizturīgus podiņus ar vākiem – pa porcijai gatavots, šis ēdiens garšo vislabāk, turklāt ar visu podiņu to pasniedz galdā. Mencas vietā vari izvēlēties kādu citu zivi – karpu, lasi vai foreli.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vāri griķus, līdz tie daļēji mīksti – aptuveni 10 minūtes. Sagriez zivs filejas uz pusēm, apsāli, uzber piparus un apviļā pētersīļos. Pagatavo buljonu. Iezied podiņus ar sviestu.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Piepildi podiņus ar griķiem līdz 2/3 tilpuma. Ieguldi katrā 2 filejas pusītes un pa virsu palikušos griķus. Katrā podiņā ielej aptuveni 100 ml buljona un uzliec vākus. Sautē aptuveni 40 minūtes. Pasniedz galdā ar visu podiņu, pieliekot klāt citrona daiviņu.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni