Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kā sagatavot veselu zivi cepšanai?

Sastāvdaļas
Lai bez problēmām notīrītu un sagatavotu zivi cepšanai, ieteicams pirms tam sarūpēt pietiekami lielu plastmasas dēlīti (koka dēlītis piesūksies ar aromātu, no kura pēc tam būs grūti atbrīvoties), garu, spicu un asu nazi, asas šķēres un tievu pinceti. Lai, kasot nost zvīņas, tās neaizlidotu pa visu virtuvi, ieteicams tīrīt zivi zem ūdens lielā bļodā. Atceries, ka veselai zivij, ko paredzēts ēst bez ādas, zvīņas nenokasa. Cepšanas laikā āda veido garoziņu, kas neļauj zivij pielipt pie restēm un kļūt sausai.

Pagatavošana

1
Dari tā .Ar asām šķērēm rūpīgi nogriez visas spuras – virzienā uz galvu. Ar liela naža asmens mugurpusi nokasi zvīņas – arī to dari virzienā uz galvu. Zvīņas jānotīra tām zivīm, kuras ēdīsi ar visu ādu. Uzmanīgi iegriez vēderu – šoreiz virzienā no galvas uz leju. Ar pirkstiem saudzīgi izņem iekšas. Ar pirkstu izbaksti laukā nieri. Ar šķērēm iegriez žaunas un izvelc laukā. Zivs iekšpusi rūpīgi izskalo.
2
Kā glābt situāciju? Ja zivs ir cepta par ilgu un kļuvusi sausa, tā labi der biezeņa pagatavošanai. Sasmalcinātu zivi sastampā kopā ar labu olīveļļu un vārītiem kartupeļiem vai vārītām pupiņām, kam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un maltus piparus. Jo ilgāk biezenis ievelkas, jo labāk garšo.
3
Kā glābt situāciju? Ja zivs cepot sadalījusies un glīta fileja vairs nesanāk, izmanto to salātiem. Zivi saplucini mazākos gabaliņos, samaisi ar eļļas un etiķa mērci vai majonēzi un pasniedz ar zaļajiem salātiem un/vai vārītiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni