Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Anšovmaizīte dzīves svinēšanai

Sastāvdaļas
  • 4 lielas maizes šķēles (der gan baltmaize, gan gaišā saldskābmaize)
  • 4 lielas eļļā vai sālījumā marinētas anšovu filejas
  • 5 ēdk. olīveļļas
  • 1 uz pusēm pārgriezta liela ķiploka daiviņa
  • 2 tējk. sakapātu svaigu pētersīļu
  • 1/2 tējk. sarkanvīna etiķa
  • svaigi malti melnie pipari
Nebrīnies, ja pirms nopietnākiem ēdieniem smalkās Nicas vai citu Azūra krasta pilsētiņu kafejnīcās tev pasniegs pēc skata vienkāršu ...anšovmaizi. Ķiploki, svaigi malti pipari un olīveļļa Dienvidfrancijas virtuvē piederas teju vai katram ēdienam. Īstajiem anšoviem piemīt spēcīga un izteikta garša, turklāt tie mēdz būt sāļi, tāpēc pietiek ar dažām filejām. Grauzdēto anšovmaizi pasniedz kā uzkodu pirms nopietnākiem ēdieniem vai arī vienkārši kā vieglu launagu vai pat vakariņas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Maizes šķēles cepeškrāsnī apgrauzdē zeltaini brūnas un kraukšķīgas un vēl karstas ierīvē ar ķiploku (no abām pusēm). To ir vieglāk izdarīt, ja ķiploku uzdur uz smalkas dakšiņas.
2
Anšovu filejas notecini un nosusini papīra dvielī. Liec bļodiņā, ar dakšiņu saspaidi, pievieno eļļu, etiķi un 1 tējk. pētersīļu. Samaisi un pārkaisi ar svaigi maltiem pipariem.
3
Maizes šķēles apzied ar anšovu maisījumu un vēl uz divām trim minūtēm ieliec siltā cepeškrāsnī. Pārkaisi ar atlikušajiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni