Kartupeļu un dārzeņu pankūkas ar sieru un lasi
Sastāvdaļas
- 300 g kartupeļu
- 300 g burkānu
- 300 g kabaču
- 250 g kolrābju
- 250 g rikotas tipa siera
- 100 g miltu
- 8 šķēles kūpināta laša
- 1 ola
- 1 sarkanais sīpols
- 1 citrons
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdk. auzu pārslu
- eļļa cepšanai
- sāls, cukurs, malti pipari
Šīs pankūkas vienlīdz labi garšo gan siltas, gan aukstas. Lasi var arī neiemaisīt sierā, bet pasniegt atsevišķi.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Kartupeļus, burkānus, kabačus un kolrābjus nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
2
Bļodā iesit olu un samīci ar miltiem, auzu pārslām, sarīvētajiem dārzeņiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura.
3
Pannā sakarsē eļļu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas, liec pannā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Izceptās ieliec 50 grādu karstā cepeškrāsnī, lai neatdziest.
4
Sieru sakul ar sāli un pipariem. Lasi sagriez mazos gabaliņos un saudzīgi iecilā sierā. Citronu pārgriez uz pusēm un sagriez šķēlītēs.
5
Pankūkas pasniedz ar sieru un citronu.