Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un dārzeņu pankūkas ar sieru un lasi

Sastāvdaļas
  • 300 g kartupeļu
  • 300 g burkānu
  • 300 g kabaču
  • 250 g kolrābju
  • 250 g rikotas tipa siera
  • 100 g miltu
  • 8 šķēles kūpināta laša
  • 1 ola
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 citrons
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdk. auzu pārslu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, cukurs, malti pipari
Šīs pankūkas vienlīdz labi garšo gan siltas, gan aukstas. Lasi var arī neiemaisīt sierā, bet pasniegt atsevišķi.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus, burkānus, kabačus un kolrābjus nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
2
Bļodā iesit olu un samīci ar miltiem, auzu pārslām, sarīvētajiem dārzeņiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura.
3
Pannā sakarsē eļļu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas, liec pannā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Izceptās ieliec 50 grādu karstā cepeškrāsnī, lai neatdziest.
4
Sieru sakul ar sāli un pipariem. Lasi sagriez mazos gabaliņos un saudzīgi iecilā sierā. Citronu pārgriez uz pusēm un sagriez šķēlītēs.
5
Pankūkas pasniedz ar sieru un citronu.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni